Pratite Banke:online i na Twitteru

Dnevne analize forex tržišta

 • Večernja analiza za 11.4.2012

  Priraštaj na desetogodišnje španske obveznice jutros se kretao za 6 bp niže na 5.885 pc prema Bloombergu. U Italiji je održana aukcija kratkoročnih obveznica sa priraštajem koji je bio nešto viši nego na poslednjoj aukciji.Maloprodaja u Velikoj Britaniji porasla je po prvi put u poslednja tri meseca tokom marta. API izveštaj je pokazao neočekivan porast zaliha u SAD-u za 6.6 miliona barela što je značajno više od očekivanih 2.1 miliona barela.

  Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

  Ovog jutra troškovi pozajmljivanja na španske obveznice su malo pali. Priraštaj na desetogodišnje obveznice jutros se kretao za 6 bp niže na 5.885 pc prema Bloombergu. Na kratkoročne obveznice priraštaj je pao je 3 bp na 3.178. Industrijska proizvodnja u Španiji pala je 5.1 pc na godišnjem nivou tokom februara dok su procene bile da će pad dostići 5 pc. Kancelarija za statistiku objavila je da je energetski sektor uspeo da zabeleži rast na 7.7 pc na godišnjem nivou. U Italiji je održana aukcija kratkoročnih obveznica sa priraštajem koji je bio nešto viši nego na poslednjoj aukciji. Jednogodišnje obveznice su pale a priraštaj dostigao 2.84 pc što je skoro duplo više od 1.405 pc koliko je bio na aukciji 13 marta. Banka Italije protumačila je ovaj rast priraštaja kao posledicu obnovljene tenzije na tržištu obveznica. I u Nemačkoj je održana aukcija na kojoj su prodavane desetogodišnje obveznice sa prosečnim priraštajem od 1.77 pc.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD ulazi u fazu prekomerne kupovine dok RSI oscilira. Nakon proboja gornje Bolindžer trake cena je počela da pada što može da signalizira dalji pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT 1.31471 1.31195 1.31092


  Maloprodaja u Velikoj Britaniji porasla je po prvi put u poslednja tri meseca tokom marta kako je toplije vreme povećalo potražnju za odevnim predmetima. BOE očekuje da će inflacija pasti na 2 pc ipak svaki oporavak potražnje može biti poremećen povećanjem nezaposlenosti kao i rastom cene sirove nafte. Danas je u Velikoj Britaniji održana aukcija na kojoj je prodato 4.5 milijardi funti petogodišnjih obveznica sa priraštajem od 1.147 pc.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD izlazi iz faze prekomerne prodaje dok RSI ima oscilira. Cena oscilira izmedju srednje i gornej Bolindžer trake tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target


  Na jednočasovnom grafikonu MACD je izlazi iz faze prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena oscilira ispod gornje Bolindžer trake ne praveći značajniji proboj što može da ukaže na rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  LONG
  1365.68
  1369.37
  1371.75Arhiva

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.