Pratite Banke:online i na Twitteru

Dnevne analize forex tržišta

 • Večernja analiza za 9.5.2012

  Trgovinski deficit u Francuskoj smanjio se preko očekivanja dok je u Nemačkoj trgovinski suficit nadmašio prognoze.Vlada Španije objaviće nova pravila koja će pomoći bankama da se zaštite od visoko rizične aktive u bankarskom portfoliju.Brisel nije spreman da ponovo pregovara o „fiskalnom paktu“ koji će se uvesti strožija budžetska pravila u EU zakon. Maloprodaja u UK pala je na najniži nivo u više od godinu dana kako su loše vreme i smanjena kupovna moć umanjili potražnju. Rast maloprodajnih cena povećan je sa februarskih 3.4 pc na 3.5 tokom marta. Jačanje dolara se nastavilo što je uticalo na dalji pad cena roba a time i zlata i sirove nafte.

  Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

  U Francuskoj su objavljeni podaci o trgovinskom bilansu za mart. Trgovinski deficit se smanjio preko očekivanja na 5.721 milijardu evra sa prethodnih 6.279 milijardi evra. U Nemačkoj trgovinski suficit prevazišao je prognoze ekonomista sa 13.7 milijardi evra čime je održan isti nivo kao u prethodnom periodu. Ekonomisti su očekivali mali pad. Vrednost izvoza dostigla je maksimalnih 98.9 milijardi evra tokom marta. Troškovi pozajmljivanja u Španiji ponovo su u porastu i sada se kreću iznad 6 %. Priraštaj na referentne desetogodišnje obveznice kreće se oko 6.022 pc. Vlada Španije objaviće nova pravila koja će pomoći bankama da se zaštite od visoko rizične aktive u bankarskom portfoliju. U Nemačkoj je danas održana aukcija na kojoj je prodato 4.032 milijarde evra petogodišnjih obveznica sa prosečnim priraštajem od 0.56 pc ( na prošloj aukciji priraštaj je bio 0.8 pc). Brisel nije spreman da ponovo pregovara o „fiskalnom paktu“ koji će se uvesti strožija budžetska pravila u EU zakon.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena oscilira izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT 1.29725 1.29432 1.29282


  Maloprodaja u UK pala je na najniži nivo u više od godinu dana kako su loše vreme i smanjena kupovna moć umanjili potražnju. Rast maloprodajnih cena povećan je sa februarskih 3.4 pc na 3.5 tokom marta. Po prognozama BOE iz februara inlacija bi trebalo da se samnji na 2 pc tokom ove godine. MPC će verovatno zadržati veličinu programa QE na dvodnevnom sastanku koji je danas počeo.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je i dalje u fazi prekomerne prodaje dok se RSI zaobljuje vrh. Cena oscilira izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT

  1.61167

  1.60859

  1.60650  Tokom dana S&P 500 je bio u padu. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI oscilira. Cena oscilira izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć dalji pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT
  1349.37
  1343.74
  1342.13Arhiva

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.