Pratite Banke:online i na Twitteru

Dnevne analize forex tržišta

 • Večernja analiza za 20.1.2012

  Grčka se i dalje nada da će uspeti da smanji svoj ogromni dug za 100 milijardi evra.Član parlamenta u koaliciji Angele Merkel izjavio je da Nemačka neće učestvovati u finansiranju ESM-a ukoliko sve ostale zemlje članice ne budu učestvovale. Michel Barnier zvaničnik zadužen za regulisanje finansija u EU u ponedeljak će se sastati sa George Osborne –om da bi razgovarali o efektima koje može da ima na City novi zakon EU. Cena sirove nafte je tokom dana uglavnom bila u padu usled nedostatka fundamenata koji su povećali volatilnost na tržištu.

   

  Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

  Premijer Grčke Lucas Papademos je zakazao sanstanak predstavnicima grupe banaka. Grčka se i dalje nada da će uspeti da smanji svoj ogromni dug za 100 milijardi evra. Najnovije vesti pokazuju da je dogovor na pomolu i ako je sastanak prekinut a nastavak zakazan za kasnije popodne. Nemački kancelar Angela Merkel i izvršni direktor IMF-a Christine Lagarde sastaće se u nedelju. Nakon toga Angela Merkel ima zakazane sastanke sa Jose Manuel Barroso i Herman Van Rompuy na kojima će biti obavljene pripreme ua sastanak zakazan za 29. januar. Član parlamenta u koaliciji Angele Merkel izjavio je da Nemačka neće učestvovati u finansiranju ESM-a ukoliko sve ostale zemlje članice ne budu učestvovale.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok RSI oscilira. Cena Cena je nakon proboja srednje Bolindžer trake došla do donej gde je počela da oscilira. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT 1.29200 1.28998 1.28860


  Michel Barnier zvaničnik zadužen za regulisanje finansija u EU u ponedeljak će se sastati sa George Osborne –om da bi razgovarali o efektima koje može da ima na City novi zakon EU. Tokom sastanka koji je održan u decembru premijer Velike Britanije David Cameron da bi podržavo novi zakon o strožijim fiskalnim pravilima imao je seriju zahteva kako bi zaštito interese City-a naročito po pitanju poreza na finansijske transakcije. Ali zahtevi , koje je jedan diplomata opisao kao "offshore" status Londona, bili su odbačeni tako da je britanski premijer iskoristio veto. Objavljeni su podaci o prodaji za decembar koja je porasla sa –o.5 pc koliko je bila u novembru na 0.5 pc što je i bila prognozirana vrednost.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD se nalazi u fazi prekomerne kupovine dok RSI oscilira u rastućem trendu. Cena se kreće uz kosu liniju podrške. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  LONG

  1.54772

  1.55116

  1.55298  S&P 500 je tokom evropskog trgovanja oscilirao uz blagi rast. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok RSI oscilira. Cena oscilira izmedju srednje i donje Bolindžer trake. Moguća je uskoro korekcija tako da bi naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT
  1308.80
  1305.85
  1303.90Arhiva

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.