Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Piraeus banka -Neto profit Piraeus bankrske Grupe dostigao 128 miliona evra

 
// 18.10.2009. 16:34:58

Piraeus bankarska grupa je, u cilju jačanja bilansa stanja i ostvarivanja što boljih rezultata, nastavila i tokom drugog kvartala 2009. godine da prilagođava svoju poslovnu politiku nepovoljnom makroekonomskom okviru.
Likvidnost Grupe je gotovo dostigla istorijski visok nivo. Loši plasmani iako uvećani na 4,5% pokazuju sporiji trend rasta, dok su nivo i kvalitet adekvatnosti kapitala zabeležili pobošaljenje ostvarivši ukupnu adekvatnosti kapitala od 11,2%. Operativni troškovi su zadržani na nivou od 1%.
Depoziti i obveznice stanovništva su dostigli 31,8 milijardi evra krajem juna 2009. godine, beležeći rast od 8% u odnosu na isti period protekle godine, što je doprinelo poboljšanju odnosa kredita i depozita na 107% u poređenju sa 115% iz predhodne godine. Akcijski kapital je iznosio 3,631 miliona evra, krediti su dostigli 38,272 miliona evra i ukupna aktiva je iznosila 54 milijarde evra, što je povećanje od 5% u poređenju sa prethodnom godinom.
Neto profit koji se pripisuje akcionarima je 128 miliona evra. Neto profit u drugom kvartalu je uvećan za 48% u poređenju sa prethodnim kvartalom. Neto prihod od kamate u iznosu od 528 miliona evra predstavlja poboljšanje od 7% krajem juna 2009. godine u poređenju sa prvim kvartalom.
"Ovakav razvoj događaja daje prostora za konzervativni optimizam i stvara uslove koji će nam uz efektivno upravljanje i bolji kvalitet aktive omogućiti da iskoristimo tržišne prilike sa jače pozicije u budućnosti." – izjavio je Michalis Sallas, Predsednik Upravnog odbora.
U prvoj polovini 2009. godine, Piraeus banka je započela saradnju sa 83.000 novih klijenata-fizičkih lica i 3.000 novih korporativnih klijenata, tako da je ukupan broj klijenata Piraeus banke u Grčkoj 2,2 miliona. Zajedno sa klijentima Piraeus Grupe van Grčke, ukupni broj klijenata Grupe je dostigao 3,3 miliona.
Krajem juna 2009. godine, Grupa je imala 13.800 zaposlenih, a njena mreža je obuhvatala 877 filijala u 9 zemalja.

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.