Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Piraeus Banka - Piraeus banka pokrenula akciju

 
// 05.11.2009. 09:54:51

Piraeus Bank AD Beograd je prva banka u Srbiji koja je podržala projekat Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje i akciju „Očistimo Srbiju“ i uključila se u rešavanje problema, planskog prikupljanja i reciklaže papira.

Piraeus banka je danas u prisustvu visokih zvaničnika,  predstavnika medija i građana Vršca postavila prvi reciklažni kontejner u sklopu akcije „Napuni do vrha!“ koju je pokrenula zajedno sa Ministarstvom za životnu sredinu i prostorno planiranje u okviru projekta „Očistimo Srbiju“. U skladu sa svojom strategijom korporativne društvene odgovornosti, a koja podrazumeva unapređenje i zaštitu životne sredine, Piraeus banka je odlučila da donira 18 kontejnera za prikupljanje papira svim gradovima u Srbiji u kojima Banka posluje.

Postavljanju prvog u nizu kontejnera za prikupljanje papira na lokaciji Dvorska 19, u okviru dvorišta OŠ Vuk Karadžić u Vršcu, prisustvovali su Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje, Oliver Dulić, predsednik opštine Vršac, Čedomir Živković, direktor akcije „Očistimo Srbiju“, Milan Kindjić, član Izvršnog odbora, Piraeus bank AD Beograd, Vladan Marković, direktor marketinga i komunikacija Piraeus banke, Miroslava Nešić-Bikić.

„Piraeus Bank  je svesna uticaja koje svaki pojedinac, ali i kompanija ima na životnu sredinu, kao i da su ekonomske posledice nereagovanja  na ekološke promene ogromne. Zato smo mi odlučili da se umesto pasivnog posmatranja, vrlo aktivno uključimo u očuvanje životne sredine i da na ličnom primeru, ali i kroz projekte poput ovog koje je pokrenulo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja damo svoj doprinos u okviru akcije „Očistimo Srbiju“. – istakla je Miroslava Nešić-Bikić, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji reciklažnog kontejnera opštini Vršac.

Nakon potpisivanja ugovora, Ministar Dulić, predsednik opštine Vršac, predstavici Piraeus banke i medija su se uputili ka školskom dvorištu, mestu gde je postavljen reciklažni kontejner.

Tom prilikom prisutnima se obratio i Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje, Oliver Dulić, koji se zahvalio Piraeus banci na donaciji. „Ova inicijativa Piraeus banke trebalo bi da bude dobar primer i drugim kompanijama, kako mogu da se uključe u projekte očuvanja životne sredine.“ – istakao je u svom obraćanju medijima Ministar Dulić.

„Danas, ovde u Vršcu postavljamo prvi u nizu kontejnera za odlaganje papira i ja bi ovu priliku iskoristila da pozovem sve kompanije, decu, komšije, građane Vršca, da daju svoj doprinos očuvanju šuma i da u skladu sa sloganom ove zajedničke akcije probamo da ovaj naš kontejner „Napunimo papirom do vrha!“– zaključila je u svom izlaganju Miroslava Nešić-Bikić, Direktor marketinga i komuniikacija Piraeus banke.

Prilikom poste Vršcu, predstavici Piraeus banke su se u okviru iste akcije „Napuni do vrha“, susreli i sa direktorkom Osnovne Škole Vuk Karadžić, kojoj su poklonili i 50 kartonskih kutija za prikupljanje papira.

Izvor: Piraeus Banka

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Poslednji post sa foruma

Obracun kamate - dezinformacije od strane zaposlenih u Intes - Banke u Srbiji u XXI veku imaju 3 omiljene igre Čorave bake Ide luda oko... Detaljinije

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.