Pratite Banke:online i na Twitteru

Saveti i edukacija Narodne Banke Srbije /

TRŽIŠNO KRETANJE ODNOSA VALUTA USD/RSD, CHF/RSD i GBP/RSD

 
// 11.12.2009. 07:35:03

Ukoliko želite da pratite promene na tržištu valuta sledite ovaj link.

U Srbiji, na dnevnom nivou se nekoliko miliona evra konvertuje iz drugih valuta.

U cilju kreiranja transparentnog tržišta valuta portal Banke:online/ je kreirao novi servis pod nazivom “Tržište valuta”. 
 U toku 24h ovaj servis omogućava brzo i jednostavno praćenje odnosa cena valuta USD/RSD, CHF/RSD i GBP/RSD po kojima menjači i druga pravna lica mogu da zaključuju poslove kupoprodaje deviza i efektivnog stranog novca kod poslovnih banaka. 
Kursevi su isključivo INDIKATIVNI i nikako obavezujući, odnosno, ne možemo garantovati da će Banka imati interes da po tim cenama zaključi transakciju. Osvežavanje podataka o cenama se radi na 30 sekundi.
Naš zadatak je da za vas sagledamo sve elemente na svetskom nivou koji utiču na promene cena valuta i Vama ponudimo objektivan pregled tržišta a vaš zadatak je da ovaj servis iskoristite na najbolji mogući način prilikom zaključivanja transakcije.
Ovaj servis je trenutno besplatan za sve korisnike servisa “Prognoza kursa”
Uskoro će biti omogućeno da svi registrovani posetioci mogu da preuzmu aplikaciju Mobile Exchange i u toku 24h besplatno koriste servis “Tržište valuta”. 
 
0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

1 komentara

  • Nikola Stančić // 25.03.2010.

    Nadam se da će ova ostavka doprineti demistifikaciji uloge centralne banke i Guvernera u kontroli kursa dinara. Prvo: posao navedene institucije je da drži stabilan kurs, ukoliko ima dovoljne devizne rezerve. Ako je tačno da imamo 10 milijardi evra dev. rezervi, a da je dinarska novčana masa u vrednosti od 3,5 milijardi evra, onda se ne može dogoditi da se dev. rezerve potroše na odbranu kursa, pa taman da svi promene sve postojeće dinare u evre. Drugo: to jeste posao narodne banke, jer u Zakonu o Nar. banci postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o kursu dinara, a ne samo čl.3 (stabilnost cena) na koji se pozivao Guverner. Naravno da i stabilnost cena Nar. banka može da obezbedi samo stabilnim kursom dinara. Treće: Guverner govori da neće da potroši 100 mil. evra na stabilnost kursa - iako svaki građanin zna da kada promeni 100 evra za oko 10.000 dinara to još nije potrošen novac, nego samo zamenjen. Potrošiće ga ako nešto kupi, odnosno ako ga da nekome. Četvrto: Zašto uzima kredit za jačanje deviznih rezervi, a posle neće da ih upotrebi za odbranu kursa dinara, jer kredit treba vratiti. Ako imamo 10 milijardi evra, ne treba nam kredit za devizne rezerve. Peto: Zašto uzima dinare od banaka na kamatu i time oslobađa banke njihove uloge da kredite daju privredi i grašanima. Ovako samo stvara trošak državi jer mora bankama da isplati kamatu. Ako budući Guverner ne ispravi ove greške, onda nam može biti i gore nego pod Jelašićem!

    9.3 (19)

Ako želite možete ostaviti komentarPrijavite se Banke:online//Zaboravili ste lozinku?


Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.