Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Volksbank - Dinar traženiji od evra

 
// 05.03.2010. 12:50:02

Folksbanka je sledeći preporuke Narodne banke Srbije kao i želju da minimizira rizike svojih klijenata koji su posledica fluktuacije kursa, fokus svoga kreditnog poslovanja stavila na dinarske kredite sa fiksnom kamatnom stopom.

Petar Grujić, direktor Sektora za rad sa stanovništvom objašnjava:

„U 2009. godini od ukupnog broja kredita datih stanovništvu, više od 80% kredita je realizovano u domaćoj valuti sa fiksnom kamatnom stopom i fiksnom mesečnom ratom u iznosu od preko 2 milijarde dinara. Klijenti su prepoznali sve pogodnosti ovakve vrste zaduživanja i ovaj trend se nastavlja i u ovoj godini.

Folksbanka je zadržala lidersku poziciju na bankarskom tržištu kada se radi o dinarskim kreditima za refinasiranje dugovanja po kreditima drugih banaka sa fiksnom kamatnom stopom 16,45% (EKS 19.43%) i auto kredita, 13,95%-EKS 16,07%, za svo vreme otplate kredita. Za vreme trajanja auto sajma i tokom celog marta važiće specijalna sajamska ponuda koja podrazumeva i besplatan servis „pomoć na putu“, a u promotivnom periodu troškovi obrade kredita su smanjeni na 2%.

Obzirom da većina građana zavisi isključivo do dinarskih primanja, onda je zaduživanje u dinarima / domaćoj valuti i ekonomski najopravdanije. Konkretan benefit dinarskog zaduživanja možemo uočiti i iz priloženog primera: klijenti koji su uzeli potrošački ili auto kredit u dinarima u iznosu od 757.700 RSD (10.000 EUR) u avgustu mesecu 2008. kada je Volksbanka  sa naznakama svetske krize krenula sa plasmanom dinarskih kredita,  su svoju ratu od 13.370 RSD fiksno preračunato u evrima  smanjili sa inicijalnih 176 EUR na trenutnih 134 EUR-a sa tendencijom daljeg opadanja i uz značajno smanjenje ostatka duga (sa 10.000 EUR na oko 7.000 EUR)“.

Izvor: Volksbank

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Poslednji post sa foruma

Obracun kamate - dezinformacije od strane zaposlenih u Intes - Banke u Srbiji u XXI veku imaju 3 omiljene igre Čorave bake Ide luda oko... Detaljinije

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.