Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

ERSTE banka - Imenovan novi član Izvršnog odbora Steiermärkische Sparkasse

 
// 02.07.2010. 13:33:24

Odluka Nadzornog odbora
Nadzorni odbor Steiermärkische Bank und Sparkassen AG je 16. juna 2010. godine usvojio odluku o imenovanju novog člana Izvršnog odbora za period od 1. oktobra 2010. godine do 31. maja 2014. godine. Sava Dalbokov će biti odgovoran za Sektor međunarodnog poslovanja i za tržišta jugoistočne Evrope.

Sava Dalbokov
Rođen u Bugarskoj 1973. godine, Sava Dalbokov je studirao na Univerzitetu Južna Karolina u gradu Kolumbija i na Masačusetskom univerzitetu u Bostonu u SAD. Po završetku studija radio je kao poreski inspektor u Upravi javnih prihoda Masačusetsa u Bostonu u SAD i kao analitičar u Moellendorf & Company u Budimpešti u Mađarskoj.
Septembra 1997. godine je započeo karijeru u Erste Banci kao direktor za centralnu i istočnu Evropu, gde je učestvovao u akviziciji najvećih banaka usmerenih na poslove sa stanovništvom i malom privredom u Češkoj Republici i Slovačkoj.

Od marta 2002. do marta 2006. godine bio je član Izvršnog odbora odgovoran za IT i operativne poslove, upravljanje rizikom i upravljanje sredstvima u Erste & Steiermärkische Bank iz Rijeke u Hrvatskoj, a od aprila 2006. do decembra 2008. godine predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad u Srbiji. Od januara 2009. godine, Sava Dalbokov je generalni direktor firme good.bee Holding GmbH iz Austrije (inicijative za mikrofinansiranje i socijalno preduzetništvo koju su osnovali ERSTE Fondacija i Erste Grupa). Pored toga što govori više zapadnoevropskih jezika, on govori i bugarski, srpski, češki, ruski, slovački i mađarski.

Izvor: ERSTE banka

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.