Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Piraeus banka ostvarila dobit na kraju drugog kvartala

 
// 18.08.2010. 13:27:52

Piraeus banka u Srbiji nastavila je trend rasta, i za prvih šest meseci poslovanja u ovoj godini ostarila je dobitak od 553,7 miliona dinara. Uprkos globalnoj ekonomskoj krizi i veoma konkurentnom bankarskom tržištu Srbije, Banka je zabeležila povećanje kreditnog portfolia za 24% u periodu jun 2009-jun 2010, dok se ukupna pasiva u odnosu na kraj drugog kvartala 2009. godine uvećala za 31% sa 38.118 miliona dinara na 49.877 miliona dinara.

Komentarišući ostvarene rezultate Neoclis Neocleous, predsednik Izvršnog odbora Piraeus banke je istakao: „Piraeus banka je nastavila da poboljšava svoje performanse u oblasti svojih operativnih i finansijskih usluga, kao i da ostvaruje zadovoljavajući nivo rentabilnosti što je i rezultiralo porastom dobitka, što se može videti iz finansijskih rezultata za prvu polovinu 2010. godine. U skladu sa našom dugoročnom startegijom rasta i razvoja, Piraeus banka će nastaviti da ulaže u poslovanje u Srbiji, posebno u osnovne delatnosti bankarstva koje nam nude najveći potencijal za rast.“

Porast kreditnog portfolia za 11 % tokom prvih 6 meseci 2010. godine ukazuje na to da je Piraeus banka prepoznata kao stabilna Banka koja pruža značajnu podršku kako stanovništvu, tako i privredi. Osim toga, Piraeus Bank je zabeležila i povećanje depozita za 16% tokom prvog polugodišta 2010. godine.

Izvor: Piraeus Bank

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.