Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Srpska Banka stipendira talentovane učenike u Srbiji

 
// 05.01.2011. 12:52:22

Srpska Banka a.d. Beograd je osnovala Fond za podršku školovanju talentovane dece, sa namerom da se sistematski i organizovano stara o razvoju i obrazovanju izuzetno talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

"Fond za 5+", kako je njegov skraćeni naziv, stipendiraće školovanje i stručnog napredovanja posebno nadarenih đaka u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija; nagrađivaće učešće na takmičenjima i olimpijadama znanja čiji je cilj afirmacija naučnih i istraživačkih, odnosno umetničkih sposobnosti; a pružiće i materijalnu pomoć za redovno školovanje, obrazovaće i stučno usavršavanje u poznatim naučnim i obrazovanim centrima u zemlji i inostranstvu.

Zanimljivo je da će predsednik Fonda koji je formiran na osnovu Zakona o zadužbinama, fondacijama i fondovima biti dr Dragoljub Mićunović, a među članovima Upravnog odbora biće i sadašnji i bivši ministri Božidar Đelić, Ana Pešikan, Dušan Petrović, kao i predsednik banke Ivan Maričić.

Izvor: Srpska Banka

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.