Pratite Banke:online i na Twitteru

Istraživanja portala Banke:online /

Rezultati ankete: Kupovina putem interneta

 
// 03.03.2011. 15:23:34

Evidentno je da se građani približno u istoj meri odlučuju kako za plaćanje gotovinom (48%) tako i za bezgotovinsko plaćanje (52%). Iako se ne mogu tako lako odvići od gotovine u džepu primetan je napredak u navikavanju na “plastiku”.

Anketa portala banke.online.rs takođe potvrđuje rast popularnosti kupovine proizvoda i usluga putem interneta i u našoj zemlji.

Učestalost obavljanja transakcija svakako da zavisi i od ostalih kupovnih navika i potreba građana, tako da bez obzira koliko često se kupovina obavlja, rezultati pokazuju da su 73% građana pristalice kupovine putem interneta.

Skoro polovina od ukupnog broja ispitanika koji su pristalice kupovine putem interneta na prvo mesto stavlja sigurnost obavljanja same transakcije, a tek nakon toga brine o povoljnosti i brizini usluge.

Kada je u pitanju vrsta proizvoda, na ovaj način se najčešće kupuju knjige, tehnički proizvodi, garderoba i slično i to uglavnom preko proverenih prodavaca - sajtova, odnosno onih koji poseduju setifikate izdavalaca kartica.

Prema mišljenju samih građana jasno je da je ovaj vid kupovine još uvek nedovoljno popularizovan na domaćem tržištu, tako da ni sami građani uglavnom nisu dovoljno upoznati sa mogućnostima on line kupovine, ali i rizicima koje ista nosi.

Takođe, generalno se može reći da su građani, kao i u sličnim oblastima, informisani u toj meri koliko im je za pojedine potrebe neophodno, odnosno, da poseduju informacije o uslugama koje najčešće koriste.

 

Ipak je dobro još jednom naglasiti da se pre realizacije svake kupovine savetuje detaljnije informisanje i upoređivanje više raspoloživih opcija kako bi se našlo najpovoljnije rešenje i izbegli neočekivani troškovi i naknadni problemi.

Bitno je navesti i da prilikom plaćanja na Internetu treba biti izuzetno oprezan. Na našem blogu možete videti par saveta za bezbednu online kupovinu.

Tim portala Banke:online/

Preuzmite tekst u .pdf formatu:

Rezultati ankete: Kupovina putem interneta

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Kalkulator kredita

Kursna lista


Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Poslednji post sa foruma

Obracun kamate - dezinformacije od strane zaposlenih u Intes - Banke u Srbiji u XXI veku imaju 3 omiljene igre Čorave bake Ide luda oko... Detaljinije

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.