Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

UniCredit banka - Niže rate za korisnike stambenih kredita UniCredit Banke

 
// 19.10.2009. 15:00:09

Klijente UniCredit Banke koji su korisnici stambenih kredita indeksiranih u evrima kod kojih se nominalna kamatna stopa usklađuje četiri puta godišnje sa tromesečnom vrednošću EURIBOR-a, u naredna tri meseca očekuju niže mesečne rate. Kod ovih stambenih kredita nominalna kamatna stopa se formira kao zbir tromesečnog EURIBOR-a i margine koja iznosi 4,5% na godišnjem nivou.

Kako je i predviđeno Ugovorom o stambenom kreditu, početkom avgusta je izvršeno usklađivanje kamatnih stopa sa tromesečnom vrednošću EURIBOR-a, pri čemu je kamatna stopa za ovaj kredit, usled njegove znatno niže vrednosti, zabeležila pad. Naime, nominalna kamatna stopa je pre tog datuma iznosila 5,81% godišnje, a efektivna od 6,99% godišnje, dok danas nominalna kamatna stopa iznosi 5,38% godišnje, a efektivna kamatna stopa se kreće od 5,95% na godišnjem nivou.

To praktično znači da će klijent koji je korisnik stambenog kredita UniCredit Banke u iznosu od 50.000 evra, mesečnu ratu sada plaćati 303,59 evra (u dinarskoj protivvrednosti), umesto dosadašnjih 316,46 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

UniCredit Bank Srbija a.d. je članica UniCredit Grupe, jedne od vodećih finansijskih grupacija u Evropi i najveće međunarodne bankarske mreže u regionu Centralne i Istočne Evrope (CIE), koja posluje u 22 zemlje i sa oko 174.000 zaposlenih i 10.200 ekspozitura uspešno uslužuje preko 40 miliona klijenata.

Izvor: UniCredit Banka

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Poslednji post sa foruma

Obracun kamate - dezinformacije od strane zaposlenih u Intes - Banke u Srbiji u XXI veku imaju 3 omiljene igre Čorave bake Ide luda oko... Detaljinije

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.