Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Intesa Sanpaolo među tri vodeće „zelene banke“ u svetu

 
// 24.04.2012. 13:42:12

U istraživanju medijske kompanije Blumberg „World's Top Green Banks“, Intesa Sanpaolo, matična grupacija Banca Intesa, rangirana je među tri vodeće „zelene banke“ u svetu i ocenjena kao „zelena banka“ broj jedan u Italiji. Visoku poziciju u istraživanju Intesa Sanpaolo Grupa je ostvarila zahvaljujući izuzetnoj posvećenosti održivom poslovanju, kontinuiranoj brizi o zaštiti životne sredine i očuvanju energije, kao i značajnom ulaganju u izvore obnovljive energije i ekologiju. Odličan rezultat ujedno predstavlja skok sa 12. mesta na prošlogodišnjoj listi „World's Top Green Banks“ na aktuelnu poziciju.

Kriterijumi korišćeni u istraživanju bili su aktivnost na polju smanjenja ekoloških rizika u vidu redukovanja negativnog uticaja na okolinu, racionalnijeg trošenja prirodnih resursa i snižavanja emisije ugljen-dioksida, kao i doprinos na planu podrške očuvanju obnovljivih izvora energije i sprečavanju klimatskih promena kroz ponudu specifičnih finansijskih proizvoda i usluga klijentima.

Istraživanje potvrđuje snažnu posvećenost očuvanju životne sredine Intesa Sanpaolo Grupe, koju je takođe kanadski magazin Corporate Knight već treću godinu za redom ubrojio u prvih 100 kompanija sveta u pogledu održivog poslovanja.

Izvor: Banca Intesa

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.