Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Klaudio Ćezario imenovan za novog predsednika Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

 
// 08.05.2012. 13:06:57

Nakon dobijanja saglasnosti od Narodne banke Srbije, na čelo Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d. stupio je Klaudio Ćezario. Funkciju predsednika Izvršnog odbora banke je preuzeo od Klausa Priveršeka koji je od decembra 2007. godine bio na čelu banke. Priveršek će svoju profesionalnu karijeru nastaviti na novoj poziciji u okviru Grupe. 

Đani Franko Papa, koji je u UniCreditu zadužen za poslovanje banaka u regionu Centralne i Istočne Evrope (CIE), povodom imenovanja Klaudija Ćezarija izjavio je: „UniCredit Bank Srbija se izborila sa globalnom finansijskom krizom. Uzimajući u obzir da ekonomski oporavak teče polako, veoma sam zadovoljan što kormilo banke preuzima menadžer sa velikim iskustvom, kao što je Klaudio. Uveren sam da će on nastaviti da vodi banku putem uspeha, kao što je to činio Klaus Priveršek kome bih ovom prilikom želeo da se zahvalim za sva dostignuća.“

Klaudio Ćezario je svoje profesionalno iskustvo nadograđivao radom u nekoliko banaka u okviru UniCredita. Karijeru je započeo 1985. godine u „Banco di Sicilia“ u kojoj je sticao iskustvo u različitim oblastima, pre nego što je 1999. godine imenovan za direktora Komercijalnih strategija i Razvoja mreže & direktnih kanala. Sa ove pozicije je upravljao integracijom mreže velike konkurentske banke koja je kupljena 1998. godine, a istovremeno je bio zadužen za optimizaciju poslovanja ekspozitura i komunikaciju sa italijanskom Antimonopolskom komisijom. 2004. godine počinje da radi u okviru „Banca di Roma“, najpre kao direktor Planiranja i budžetiranja, da bi 2006. godine preuzeo poziciju direktora Planiranja i kontrole, zaduženog za upravljanje rizikom, finansije i interne rejting agencije, odgovoran CEO-u. Od novembra 2008. godine Klaudio je bio odgovoran za 15 banaka u okviru UniCredita, obavljajući funkciju direktora Strategije, planiranja i kontrole banaka u regionu CIE-e.

Klaudio poseduje diplomu iz Poslovne ekonomije. Diplomirao je na Londonskoj poslovnoj školi na Programu ubrzanog razvoja. Takođe je ovlašćeni knjigovođa u Italiji.

Izvor: UniCredit Banka

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.