Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Deltini fondovi i Fima Novac od danas posluju pod nazivom Ilirika

 
// 28.05.2012. 13:27:42

Imena dosadašnjih investicionih fondova Društva za upravljanje Ilirika DZU a.d.  koje je to društvo preuzelo od DZU-a Delte i Fime od danas posluju na srpskom tržištu pod promenjenim nazivom. Preciznije, investicioni fond Delta plus sada će poslovati pod imenom Ilirika plus. Fima novac je promenio ime u Ilirika keš, a Delta dinamik u Ilirika dinamik. Ulagači u tim fondovima zadržavaju ista prava kao i pre promene i za njih se ništa ne menja u pogledu upravljanja i investicione politike, dok Ilirika gold i global zadržavaju prvobitna imena.

Udeo Ilirike DZU na srpskom tržištu posle uspešno obavljenih akvizicija i konsolidacije fondova iznosi preko 22 procenatai. Upravljanjem sa pet investicionih fondova, od 15 koliko ih ima trenutno u Srbiji, ILIRIKA DZU je došla u sam vrh po visini sredstava pod upravljanjem, koja iznose skoro 2 miliona evra kao i po broju fondova pod upravljanjem. Danas Ilirika grupa upravlja sa 25 fondova u pet zemalja u iznosu od 150 miliona EUR, dok DZU Ilirika u Srbiji u ovom trenutku ima najpotpuniju ponudu za investiranje u investicione fondove koji ulažu u domaće hartije, domaće i strane obaveznice, u najprofitabilnije strane akcije, kao i prvi sektorski fond koji ulaže u plemenite metale. Ukupna imovina svih otvorenih investicionih fondova koji posluju u Srbiji na kraju prošle nedelje iznosila je 1.749.849.787,26 dinara.

Izvor: Ilirika

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.