Pratite Banke:online i na Twitteru

/

Mobil Exchange

 
// 19.10.2009. 14:33:53

Imajući u vidu potrebu svih učesnika na tržištu novca, a posebno menjačnica za boljim pregledom ponude i tražnje, finansijski portal Banke:online je kreirao nov servis u cilju povećanja transparentnosti tržišta - programsku aplikaciju za mobilni telefon Mobil Exchange.

Preuzmite aplikaciju Mobil Exchange na Vaš mobilni telefon, tako što ćete u wap pretraživač Vašeg mobilnog telefona uneti sledeći link: http://banke.online.rs/dload/MobileExchange.jad


Korišćenjem aplikacije Mobil Exchange bićete u mogućnosti da koristeći mogućnosti mobilne telefonije prezentujete ponudu prodajnih i kurseva za otkup efektive stranih valuta (EUR, CHF, USD i GBP) vaše menjačnice za različite iznose (do 5.000, od 5.000 - 10.000, od 10.000 - 20.000, preko 20.000 jedinica1). Na taj način, ponuda vaše menjačnice će biti izlistana na našem finansijskom portalu i preko Interneta će biti dostupna svim zainteresovanima.

Ostali korisnici programske aplikacije Mobil Exchange će moći istu tu ponudu da vide preko svog mobilnog telefona, uključujući i sve kontakt detalje vaše menjačnice.

Takođe, bićete u mogućnosti da izvršite pregled ponude kupovnih i prodajnih kurseva za različite iznose lotova koje daju drugi menjači u Srbiji i tako bez zakašnjenja prilagodite svoju ponudu u skladu sa promenama na tržištu.

Korisnost ove aplikacije se ogleda u transparentnom pregledu odnosa ponude i tražnje, svih učesnika na tržistu (ovlašćeni menjači) koji pri svakodnevnom trgovanju imaju različite pozicije (duge ili kratke, što znači da je neko više prodavao strana efektivna sredstva i obrnuto), samim tim se i dobija prvi put kompletan pregled ponašanja svih učesnika i njihove potencijalne aktivnosti.

Servis je posebno pogodan za menjačnice, jer omogućava kvalitetniji i profesionalniji način planiranja i praćenja kursa. Samim tim, otvara se mogućnost povećanja zarade, kao osnovnog cilja poslovanja.

Servis je pogodan i za firme koje imaju potrebe za kupovinom i prodajom deviza (uvoz izvoz), jer im omogućava kvalitetniji i profesionalniji način planiranja i praćenja kursa, i, posledično, povećanja zarade.

Pre početka razvoja servisa, finansijski portal Banke:online je tražio mišljenje Narodne banke Srbije, u cilju informisanja o eventualnim preprekama, pošto se radi o tržištu sa određenim specifičnostima. Po dobijanju pozitivnog mišljenja, otpočeo je razvoj aplikacije.

Kako bismo što bolje zaštitili interese naših klijenata (jedinstvena identifikacija svakog korisnika, bezbednost informacija), započeli smo pregovore sa predstavnicima VIP mobilne mreže, putem koje bi se u prvo vreme ekskluzivno distribuirala Mobil Exchange aplikacija2.

Broj korisnika aplikacije je ograničen. Ukoliko ste zainteresovani, možete se registrovati ovde.(popunjavanje formulara Vas ne obavezuje na korišćenje servisa)

Preuzmite aplikaciju Mobil Exchange na Vaš mobilni telefon, tako što ćete u wap pretraživač Vašeg mobilnog telefona uneti sledeći link: http://banke.online.rs/dload/MobileExchange.jad


U cilju jasnijeg sagledavanja prednosti korišćenja Mobil Exchange aplikacije, ekspertski tim portala Banke:online je pripremio sledeću ilustraciju
efekti proizvoda MOBIL EXCHANGE - cases

Pretpostavka da je trenutna pozicija duga (više kupljenih deviza) na nivou u proseku od 81.50 te je potrebno iste devize prodati, a navedene su sledeće tržišne mogućnosti:

 

 

 Dakle, u skladu sa trenutnom pozicijom čiji iznosi mogu da variraju u toku dnevnog trgovanja i trenutnim tržišnim kursom, koji je svakako podložan mnogim oscilacija, a krećući od proseka ostvarenog kreiranjem pozicije efekti su promeljivi i prikazani su sivim brojevima izraženi u RSD. Kako se vidi iz priloženog, pozitivni efekat se povećava sa rastom pozitivnih kursnih razlika i iznosom pozicije koju je potrebno zatvoriti. Prezentovani kalkulator opravdava detaljnije analiziranje i uvažavanje tržišta i ponuđene aplikacije.

Sve ovo je moglo biti prikazano i vice versa, dakle kratka pozicija kada je potrebno kupiti devize po što povoljnijoj(nižoj) ceni na tržištu. Efekti zavise od istih faktora.

Kroz narednih nekoliko prikaza ekrana mobilnog telefona, možete da vidite jednostavnost korišćenja Mobil Exchange aplikacije:

    

 


1 Iznosi lotova su još uvek u fazi definisanja i biće modifikovani u skladu sa potrebama menjača, navedeni iznosi služe samo kao primer

2 Uputstvo o instaliranju i upotrebi Mobil Exchange aplikacije će naknadno biti dostavljeno zainteresovanima

Preuzmite aplikaciju Mobil Exchange na Vaš mobilni telefon, tako što ćete u wap pretraživač Vašeg mobilnog telefona uneti sledeći link: http://banke.online.rs/dload/MobileExchange.jad

 

0 0
Tagovi: mobil exchange
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.