Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

NLB Banka - Podrška projektu "Ideas for action"

 
// 02.03.2016. 12:34:06

NLB Banka Beograd je podržala projekat Svetske banke i Wharton biznis škole “Ideas for Action”, koji je u Srbiji otvorila Mreža za poslovni razvoj. Radi se o takmičenju mladih od 18 do 35 godina u razvijanju ideja za finansiranje i implementaciju ciljeva održivog razvoja UN i kreiranju rešenja za društvene probleme. Takmičenje je otvorio Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Video porukom, mladim takmičarima se obratio potpredsednik Svetske banke za strategiju i razvoj, Mahmoud Mohieldin koji je izrazio zadovoljstvo zbog masovnog učešća mladih iz Srbije u projektu, imajući u vidu da je prošlogodisnji odziv bio slab.

Branko Greganović je u ime banke i svoje lično zahvalio predstavnicima Mreže za poslovni razvoj na otvaranju ovog projekta za mlade iz Srbije i prilici da učestvuje u ovako važnom događaju. “Ovaj projekat Svetske Banke i Wharton biznis škole je izuzetno važan jer daje podsticaj mladim ljudima da pripremaju ideje koje doprinose održivom razvoju i na taj način doprinose poboljšanju kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima žive. Kreativnost je uvek važna, naročito kada vam nedostaje novac za rešavanje određenih problema – tada su nove ideje jedino rešenje. NLB Banka je i prirodan partner ovakvim događajima jer, između ostalog, kao banka koja ne spada u one najveće, moramo da budemo kreativni i puno polažemo na dobre ideje” dodao je Greganović. On je na takmičenju bio mentor tima sa Fakulteta političkih nauka koji se bavio problemom usklađivanja obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada.

Đorđija Petkoski, profesor na Wharton biznis školi, po čijoj ideji je projekat i nastao, objasnio je studentima ideju i ciljeve projekta, uključujuću i i promociju uloge mladih na najvišim nivoima i mogućnost mladih da menjaju svoje lokalne zajednice.

Pobednici takmičenja Ideas for Action dobiće priliku da predstave pobedničku ideju na događaju MMF-a i Svetske banke na proleće ili na godišnjem sastanku u aprilu i oktobru 2016. godine u Vašingtonu, dobiju implementacionu podršku od strane projekta inkubatora u Whartonu, povežu se sa stručnjacima iz razvojnih organizacija, uključujući Svetsku banku, akademsku zajednicu i privatni sektor kako bi sproveli svoju ideju, učestvuju u platformama Wharton biznis škole pod nazivom „Globalna učionica“ i „Razmena znanja“ i postanu deo globalne zajednice mladih u promovisanju međunarodnog razvoja.

 

0 0
Tagovi:
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora... /detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj... /detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita... /detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na... /detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG... /detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.