Pratite Banke:online i na Twitteru

Dnevne analize forex tržišta

 • Večernja analiza za 22.3.2013

  p>Evro je počeo da se oporavlja i tokom evropskog trgovanja porastao 0.44% u odnosu na američki dolar. Ministar finansija Rusije je potvrdio da su se razgovori sa Kiprom o mogućem paketu pomoći završili bez dogovora.Nemačkoj neočekivano je pao sa desetomesečnog maksimuma po prvi put u poslednjih pet meseci kao posledica krize na Kipru.U nedostatku fundamenata britanska funta je tokom dana nastavila umeren rast. Juče objavljeni rezultati maloprodaje koji su nadmašili očekivanja ekonomista još uvek utiču na pozitivan stav investitora i povećanje tražnje. Fjučersi američkih akcija tokom evropske sesije su porasli. Ipak S&P 500 će verovatno ostvariti drugi uzastopni nedeljni pad u ovoj godini.Na kraju nedelje u kojoj je zlato poraslo 0.48% uglavnom podržano produbljivanjem krize na Kipru u toku petka došlo je do korekcije.Cena sirove nafte je tokom prepodnevnog trgovanja rasla sledeći dobre ekonomske podatke koje su juče objavljeni u Americi.

   

  Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

   

  Evro je počeo da se oporavlja i tokom evropskog trgovanja porastao 0.44% u odnosu na američki dolar. Članovi parlamenta u Nikoziji danas će glasati o novom zakonu o restrukturiranju bankarskog sektora. Kipar još uvek mora da postigne dogovor sa zonom evra i MMF-om pre nego ECB ostvari pretnju i od ponedeljka povuče podršku po pitanju likvidnosti. Ministar finansija Rusije je potvrdio da su se razgovori sa Kiprom o mogućem paketu pomoći završili bez dogovora. Indeks poslovne klime u Nemačkoj neočekivano je pao sa desetomesečnog maksimuma po prvi put u poslednjih pet meseci kao posledica krize na Kipru. Ifo institut u Minhenu objavio je da je ovaj indeks pao sa 107.4 koliko je bio u februaru na 106.7.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD ne pokazuje jasno trend dok RSI zaobljuje svoj vrh sa tendencijom pada.Cena je probila gornju Bolindžer traku tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila prodajna pozicija.

  StrategyEntry1st target2nd target
  SHORT 1.29550 1.29290 1.29110

  U nedostatku fundamenata britanska funta je tokom dana nastavila umeren rast. Juče objavljeni rezultati maloprodaje koji su nadmašili očekivanja ekonomista još uvek utiču na pozitivan stav investitora i povećanje tražnje. Tokom evropskog trgovanja sterling je porastao 0.16%.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD ulazi u fazu prekomerne kupovine a RSI oscilira oko pokretnog proseka. Cena oscilira izmedju srednje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  StrategyEntry1st target2nd target
  LONG 1.51700 1.51900 1.5210

  Fjučersi američkih akcija tokom evropske sesije su porasli. Ipak S&P 500 će verovatno ostvariti drugi uzastopni nedeljni pad u ovoj godini kako su nesigurnost na Kipru i smanjena proizvodna aktivnost u Evropi povećali zabrinutost da se dužnička kriza produbljuje. Tokom prepodneva S&P 500 porastao je 0.24%.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD izlazi iz faze prekomerne kupovine dok RSI oscilira iznad pokretnog proseka. Cena oscilira izmedju srednje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć dalji rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  StrategyEntry1st target2nd target
  LONG 1542.50 1545.80 1547.00


Arhiva

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.