Pratite Banke:online i na Twitteru

Dnevne analize forex tržišta

 • Jutarnja analiza za 9.4. 2013.

  >

  Evro je nastavio da raste u odnosu na američki dolar tokom jučerašnjeg dana. Odluka banke Japana da usvoji nove mere monetarnog stimulisanja uticala je da priraštaji državnih obveznica širom Evrope padnu što je pozitivno uticalo na zajedničku valutu.Britanska funta je nastavila da se kreće niže u odnosu na dolar. Slabost sterlinga verovatno je rezultat preusmeravanja investitora ka rizičnijim instrumentima van Velike Britanije kako većinu učesnika na tržištu i dalje pokreće globalna likvidnost. Američke akcije su nastavile rast na osnovu optimizma investitora da će rezultati zarada kompanija u prvom kvartalu uticati na oporavak akcija nakon najvećeg ovogodišnjeg pada. Cena zlata je veći deo jučerašnjeg dana provela relativno mirno uz manji pad u iščekivanju ekonomskih podataka u Kini. Nagli rast američkih akcija takodje je uticao da se investitori preorientišu na rizičnije instrumenti. Cena sirove nafte se i pored manjeg oporavka kreće u blizini 93.00 dolara po barelu

  Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

  Evro je nastavio da raste u odnosu na američki dolar tokom jučerašnjeg dana. Odluka banke Japana da usvoji nove mere monetarnog stimulisanja uticala je da priraštaji državnih obveznica širom Evrope padnu što je pozitivno uticalo na zajedničku valutu. Priraštaji na referentne desetogodišnje obveznice u Francuskoj Belgiji Austriji i Nemačkoj pali su na rekordno niski nivo. U Portugaliji je medjutim došlo do rasta kao posledica odluke ustavnog suda da blokira delove vladinog plana za štednju. U medjuvremenu zvanični podaci su pokazali da je industrijska proizvodnja u Nemačkoj porasla 0.5% tokom februara dok su ekonomisti očekivali rast od 0.3%. Medjutim januarski podaci su revidirani na pad od 0.6% u odnosu na prve proračune koji nisu pokazivali promenu u odnosu na prethodni mesec.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok se RSI kreće ispod pokretnog proseka . Cena oscilira izmedju srednje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  StrategyEntry1st target2nd target
  LONG 1.30150 1.30400 1.30650

  Britanska funta je nastavila da se kreće niže u odnosu na dolar. Slabost sterlinga verovatno je rezultat preusmeravanja investitora ka rizičnijim instrumentima van Velike Britanije kako većinu učesnika na tržištu i dalje pokreće globalna likvidnost. Ipak domaći ekonomski podaci i dalje ostaju veoma važni za funtu. U toku današnjeg dana očekuje se objavljivanje indeksa industrijske proizvodnje koji može da signalizira buduće izglede rasta ekonomije. Prošlog meseca loši podaci ovog indeksa oborili su britansku valutu na višegodišnji minimum na 1.4832.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok se RSI kreće oko pokretnog proseka. Cena osciluje izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  StrategyEntry1st target2nd target
  SHORT 1.52800 1.52600 1.52300

  Američke akcije su nastavile rast na osnovu optimizma investitora da će rezultati zarada kompanija u prvom kvartalu uticati na oporavak akcija nakon najvećeg ovogodišnjeg pada. Akcije kompanije Alcoa koja je otvorila sezonu objavljivanja izveštaja tokom regularnog američkog trgovanja porasle su 1.8% pre nego što su objavljeni razočaravajući podaci nakon zatvaranja tržišta. JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co. i Bed Bath & Beyond Inc.  su medju 9 kompanija S&P500 indeksa koje će ove nedelje objaviti svoje izveštaje. Analitičari očekuju pad profita kompanija od 1.8% u prvom kvartalu u S&P500 indeksu što bi bio prvi kvartalni pad od 2009 godine.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok je RSI počeo da zaobljuje vrh i raste. Cena se odbila od donje Bolindžer trake tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  StrategyEntry1st target2nd target
  LONG 1558.70 1560.90 1562.30


Arhiva

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.