Pratite Banke:online i na Twitteru

Dnevne analize forex tržišta

 • Večernja analiza za 13.6. 2013.

  Evro je nastavio da se kreće oko četvoromesečnog maksimuma u odnosu na dolar. Danas će biti objavljeni podaci o maloprodaji i nezaposlenosti u Americi i investitori sa pažnjom iščekuju rezultate kako bi dobili stekli precizniju sliku o trenutnom stanju američke privrede. Tokom prepodneva evro je pao 0.17% u odnosu na dolar.Britanska funta nastavila je da se stabilno kreće u blizini četvoromesečnog maksimuma u odnosu na američki dolar. Neizvesnost oko buduće monetarne politike Federalnih Rezervi uticala je na pad američke valute što je dodatno ojačalo ovaj valutni par. Cena fjučersa američkih akcija tokom prepodneva je usporila pad. Ovo je četvrti za redom pad S&P500 indeksa. Cena zlata je tokom većeg dela evropskog trgovanja oscilovala uz tendenciju pada. Glavni razlog slabljenja cene ovog plemenitog metala i dalje je strepnja da će Federalne Rezerve na ovomesečnom sastanku odlučiti da smanje program monetarnog stimulisanja. Cena sirove nafte nastavila je pad nakon što je Svetska Banka smanjila prognoze rasta globalne ekonomije sa 2.4% na 2.2%.

  Evro je nastavio da se kreće oko četvoromesečnog maksimuma u odnosu na dolar. U Evropi , Indeks veleprodajnih cena u Nemačkoj je neočekivano pao tokom prošlog meseca. Prema izveštaju Kancelarije za nacionalnu statistiku ovaj indeks je pao na -0.4% sa -0.2% koliko je bio u prošlom mesecu. Analitičari su očekivali rast od 0.3%. Na današnjoj aukciji trogodišnjih državnih obveznica u Italiji došlo je do rasta troškova pozajmljivanja kako su investitori smanjili svoja ulaganja u rizičnije instrumente zbog zabrinutosti oko buduće monetarne politike ECB-a. Priraštaj na referentne desetogodišnje obveznice ostao je na 4.365%. Danas će biti objavljeni podaci o maloprodaji i nezaposlenosti u Americi i investitori sa pažnjom iščekuju rezultate kako bi dobili stekli precizniju sliku o trenutnom stanju američke privrede. Tokom prepodneva evro je pao 0.17% u odnosu na dolar.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok RSI zaobljuje vrh ka rastu. Cena je dostigla donju Bolindžer traku tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT
  1.33050

  1.33300

  1.33500

  Britanska funta nastavila je da se stabilno kreće u blizini četvoromesečnog maksimuma u odnosu na američki dolar. Neizvesnost oko buduće monetarne politike Federalnih Rezervi uticala je na pad američke valute što je dodatno ojačalo ovaj valutni par. Tokom ove nedelje niz pozitivnih ekonomskih podataka koji su objavljeni u Britaniji zajedno sa dobrim vestima sa tržišta rada podstakli su optimizam da će tokom drugog kvartala doći do oporavka privrede što je pozitivno uticalo na britansku valutu. Tokom evropsko trgovanja sterling je pao minimalnih 0.02% u odnosu na dolar.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine kao dok RSI oscilira.Cena oscilira izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT
  1.56720

  1.56500

  1.56200

  Cena fjučersa američkih akcija tokom prepodneva je usporila pad. Ovo je četvrti za redom pad S&P500 indeksa. Investitori sa pažnjom iščekuju izveštaje o maloprodaji i zaposlenosti u Americi koji će danas biti objavljeni. Tokom evropskog trgovanja S&P500 je pao 0.24%.

  Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI oscilira iznad pokretnog proseka. Cena je dotigla srednju Bolindžer trakut ako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

  Strategy
  Entry
  1st target
  2nd target
  SHORT
  1606.50

  1603.00

  1600.00


Arhiva

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.