Pratite Banke:online i na Twitteru

Devizna i dinarska štednja

Štednja u ovom smislu predstavlja čuvanje novčanih sredstava na računima banke u dogovorenom vremenskom periodu, za koje vreme banka ima pravo raspolaganja tim novcem, a za to pravo isplaćuje korisniku određenu naknadu - kamatu na štednju. Prema današnjim uslovima na tržištu štednja u banci je najsigurnija investicija, posebno od kada je usvojen Zakon o osiguranju depozita u kom je promenjena i visina osiguranog iznosa koja iznosi 50.000 evra.

Razlikuju se štednja po viđenju i oročena štednja.

Štednja po viđenju predstavlja vid polaganja depozita pri kojem je korisniku ove usluge u svakom trenutku sav položeni novac na raspolaganju. Dakle, nema rokova dospeća kamata, niti postoji bilo kakvo ograničenje u korišćenju sredstava na računu. Kamata se kod ove vrste štednje obračunava na kraju kalendarske godine.

Sa druge strane, oročena štednja podrazumeva jasno definisano trajanje polaganja depozita. Svakako da je moguće razročavanje sredstava, ukoliko se javi potreba za njima, ali se u momentu razročavanja sredstava primenjuje obračunavanje kamate za štednju po viđenju, koja je uvek drugačija (niža) od one za oročavanje sredstava. U zavisnosti od banke do banke, procedura razoročavanja može biti momentalna, ali može trajati i do nekoliko dana, a uglavnom je neophodno popuniti zahtev za oročenje, koji se dobija u samoj banci.

Cvrčak štednja u EUR

\
Banka Komercijalna Banka A.D.
Naziv Cvrčak štednja u EUR
Vrsta štednje oročena
Visina uloga
Valuta eur
Preko noći -
1. meseca -
3. meseca -
6. meseca -
9. meseca
12. meseca 5.15
14. meseca
18. meseca
24. meseca 5.4
36. meseca 5.65
Specijal

Uživajte u štednji od malih nogu! Dečji štedni ulog otvara se kao oročena devizna štednja na ime maloletnog lica u prisustvu zakonskog zastupnika ili staratelja. Neophodno je samo da dođete u bilo koju ekspozituru Banke sa Izvodom iz matične knjige rođenih Vašeg deteta i Vašom ličnom kartom. Oročite svoja sredstva kod Komercijalne banke i koristite sledeće pogodnosti: za oročavanje deviznih sredstava, Banka nije ustanovila minimalni iznos; za sredstva oročena na period od 12, 24 i 36 meseci, Banka nudi posebne pogodnosti stepenastog razoročenja. U okviru promovisanja CVRČAK ŠTEDNJE, Komercijalna banka organizuje i sponzoriše brojne događaje za najmlađe: premijere dečjih filmova, pozorišne predstave, nastupe kulturno-umetničkih društava i drugo.

Kamatna stopa do punoletstva: 6.00%

Korisnici Fizička lica
0.0 (1)

Formular za prijavu

Mesto:
Ekspozitura:
Ime:
Prezime:
Adresa:
Broj telefona:
E-mail:
Da li ste klijent ove banke?  Da     Ne
Napomena ili komentar:

Popunjavanjem ovog formulara potvrđujete da ste saglasni sa tim da Vas odgovarajući sektor odabrane banke kontaktira u cilju realizacije Vašeg zahteva. Takođe, popunjavanjem ovog formulara saglasni ste sa raspolaganjem Vašim ostavljenim podacima od strane našeg portala i banke čiji ste proizvod odabrali.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentarBanke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.