Pratite Banke:online i na Twitteru

Devizna i dinarska štednja

Štednja u ovom smislu predstavlja čuvanje novčanih sredstava na računima banke u dogovorenom vremenskom periodu, za koje vreme banka ima pravo raspolaganja tim novcem, a za to pravo isplaćuje korisniku određenu naknadu - kamatu na štednju. Prema današnjim uslovima na tržištu štednja u banci je najsigurnija investicija, posebno od kada je usvojen Zakon o osiguranju depozita u kom je promenjena i visina osiguranog iznosa koja iznosi 50.000 evra.

Razlikuju se štednja po viđenju i oročena štednja.

Štednja po viđenju predstavlja vid polaganja depozita pri kojem je korisniku ove usluge u svakom trenutku sav položeni novac na raspolaganju. Dakle, nema rokova dospeća kamata, niti postoji bilo kakvo ograničenje u korišćenju sredstava na računu. Kamata se kod ove vrste štednje obračunava na kraju kalendarske godine.

Sa druge strane, oročena štednja podrazumeva jasno definisano trajanje polaganja depozita. Svakako da je moguće razročavanje sredstava, ukoliko se javi potreba za njima, ali se u momentu razročavanja sredstava primenjuje obračunavanje kamate za štednju po viđenju, koja je uvek drugačija (niža) od one za oročavanje sredstava. U zavisnosti od banke do banke, procedura razoročavanja može biti momentalna, ali može trajati i do nekoliko dana, a uglavnom je neophodno popuniti zahtev za oročenje, koji se dobija u samoj banci.

Alpha Bebin prvi štedni račun u EUR

\
Banka Alpha Bank Srbija A.D.
Naziv Alpha Bebin prvi štedni račun u EUR
Vrsta štednje oročena
Visina uloga
Valuta eur
Preko noći -
1. meseca -
3. meseca -
6. meseca -
9. meseca
12. meseca 4.5
14. meseca
18. meseca
24. meseca -
36. meseca -
Specijal

Alpha Bank želi dobrodošlicu najnovijem članu Vaše porodice uz štedni račun namenjen najmlađima.
Da bismo Vam pomogli da Vašoj bebi obezbedite sigurnu budućnost, Alpha Bank Vam uz Bebin prvi štedni račun poklanja 30 evra, kako bismo zajedno i na vreme započeli štednju za Vašu bebu.
Za otvaranje Bebinog prvog štednog računa, potrebno je da u bilo koju Alpha Bank poslovnicu donesete:

  * Ličnu kartu
  * Bebinu krštenicu

I Alpha Bank Vam na prvi rođendan Vaše štednje poklanja 30 evra!*
Kamatna stopa je izuzetno povoljna i važeća dok dete ne napuni 7 godina. Kamatne stope su u zavisnosti od valute štednje prikazane u tabeli u nastavku:

Kamatna stopa
EUR: 4.50%
RSD: 6.50%

U mogućnosti ste da koristite usluge trajnog naloga za transakcije prenosa sredstava sa Vašeg računa na štedni račun Vašeg deteta.
Nema troškova otvaranja i zatvaranja računa. Možete polagati novac u skladu sa Vašim mogućnostima kada Vi to želite.
I malo po malo, gledajte kako uz Vašu bebu raste i njen prvi štedni račun.
* Kako biste ostvarili pravo na poklon Banke, neophodno je da položite minimum 30 evra u periodu od 12 meseci od datuma otvaranja Vašeg računa.

 

Korisnici Fizička lica
5.1 (7)

Formular za prijavu

Mesto:
Ekspozitura:
Ime:
Prezime:
Adresa:
Broj telefona:
E-mail:
Da li ste klijent ove banke?  Da     Ne
Napomena ili komentar:

Popunjavanjem ovog formulara potvrđujete da ste saglasni sa tim da Vas odgovarajući sektor odabrane banke kontaktira u cilju realizacije Vašeg zahteva. Takođe, popunjavanjem ovog formulara saglasni ste sa raspolaganjem Vašim ostavljenim podacima od strane našeg portala i banke čiji ste proizvod odabrali.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentarBanke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.