Pratite Banke:online i na Twitteru

Devizna i dinarska štednja

Štednja u ovom smislu predstavlja čuvanje novčanih sredstava na računima banke u dogovorenom vremenskom periodu, za koje vreme banka ima pravo raspolaganja tim novcem, a za to pravo isplaćuje korisniku određenu naknadu - kamatu na štednju. Prema današnjim uslovima na tržištu štednja u banci je najsigurnija investicija, posebno od kada je usvojen Zakon o osiguranju depozita u kom je promenjena i visina osiguranog iznosa koja iznosi 50.000 evra.

Razlikuju se štednja po viđenju i oročena štednja.

Štednja po viđenju predstavlja vid polaganja depozita pri kojem je korisniku ove usluge u svakom trenutku sav položeni novac na raspolaganju. Dakle, nema rokova dospeća kamata, niti postoji bilo kakvo ograničenje u korišćenju sredstava na računu. Kamata se kod ove vrste štednje obračunava na kraju kalendarske godine.

Sa druge strane, oročena štednja podrazumeva jasno definisano trajanje polaganja depozita. Svakako da je moguće razročavanje sredstava, ukoliko se javi potreba za njima, ali se u momentu razročavanja sredstava primenjuje obračunavanje kamate za štednju po viđenju, koja je uvek drugačija (niža) od one za oročavanje sredstava. U zavisnosti od banke do banke, procedura razoročavanja može biti momentalna, ali može trajati i do nekoliko dana, a uglavnom je neophodno popuniti zahtev za oročenje, koji se dobija u samoj banci.

Alpha dečji štedni račun u EUR

\
Banka Alpha Bank Srbija A.D.
Naziv Alpha dečji štedni račun u EUR
Vrsta štednje oročena
Visina uloga
Valuta eur
Preko noći -
1. meseca -
3. meseca -
6. meseca -
9. meseca
12. meseca 4.5
14. meseca
18. meseca
24. meseca -
36. meseca -
Specijal

Pitate se kako da obezbedite bezbrižnu budućnost svom detetu? Pripremite se da mu u pravom trenutku pružite podršku.
Alpha Bank je za Vas kreirala Alpha dečji štedni račun, koji Vam pruža mogućnost da od sedme godine Vašeg deteta, pa do njegovog punoletstva, štedite za njegovu bezbrižnu budućnost. Na ovaj način, bićete sigurni da svakog dana doprinosite stvaranju novih mogućnosti za budući razvoj i usavršavanje Vaših najmilijih.
Uz Alpha dečji štedni račun, iskoristite izuzetno povoljne uslove i mogućnosti da svoj novac podignete kada god to poželite:

  * Štednja može biti dinarska ili u evrima
  * Bez provizije i nadoknade
  * Povoljne kamatne stope, koje iznose čak do 6,60%
  * Polaganje novca vršite prema sopstvenim potrebama – putem transfera, korišćenjem usluge trajnog naloga ili direktno
  * Za otvaranje računa dovoljna Vam je lična karta i krštenica Vašeg deteta

I to nije sve! Kao znak pažnje i simboličan doprinos, na prvi rođendan štednje Vašeg deteta Alpha Bank Vam poklanja 30 evra (3.000 dinara).*
Doći do cilja znači početi. Zato počnite na vreme!
Kamatne stope za:
EUR
0 - 300 eur: 4,50%
301 – 2,000 eur: 4,60%
2,001 eur +: 4,70%

RSD
0 - 300 eur: 6,20%
301 – 2,000 eur: 6,40%
2,001 eur +: 6,60%

*Pravo na poklon Banke stičete uplatom od minimum 30 EUR ili 3.000 dinara u toku prvih 12 meseci. Poklon Banke možete podići u trenutku kada dete napuni 18 godina.

 

Korisnici Fizička lica
0.0 (0)

Formular za prijavu

Mesto:
Ekspozitura:
Ime:
Prezime:
Adresa:
Broj telefona:
E-mail:
Da li ste klijent ove banke?  Da     Ne
Napomena ili komentar:

Popunjavanjem ovog formulara potvrđujete da ste saglasni sa tim da Vas odgovarajući sektor odabrane banke kontaktira u cilju realizacije Vašeg zahteva. Takođe, popunjavanjem ovog formulara saglasni ste sa raspolaganjem Vašim ostavljenim podacima od strane našeg portala i banke čiji ste proizvod odabrali.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentarBanke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.