Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Piraeus banka -Neto profit Piraeus bankrske Grupe dostigao 128 miliona evra

 
// 2009-10-18 16:34:58

Piraeus bankarska grupa je, u cilju jačanja bilansa stanja i ostvarivanja što boljih rezultata, nastavila i tokom drugog kvartala 2009. godine da prilagođava svoju poslovnu politiku nepovoljnom makroekonomskom okviru.
Likvidnost Grupe je gotovo dostigla istorijski visok nivo. Loši plasmani iako uvećani na 4,5% pokazuju sporiji trend rasta, dok su nivo i kvalitet adekvatnosti kapitala zabeležili pobošaljenje ostvarivši ukupnu adekvatnosti kapitala od 11,2%. Operativni troškovi su zadržani na nivou od 1%.
Depoziti i obveznice stanovništva su dostigli 31,8 milijardi evra krajem juna 2009. godine, beležeći rast od 8% u odnosu na isti period protekle godine, što je doprinelo poboljšanju odnosa kredita i depozita na 107% u poređenju sa 115% iz predhodne godine. Akcijski kapital je iznosio 3,631 miliona evra, krediti su dostigli 38,272 miliona evra i ukupna aktiva je iznosila 54 milijarde evra, što je povećanje od 5% u poređenju sa prethodnom godinom.
Neto profit koji se pripisuje akcionarima je 128 miliona evra. Neto profit u drugom kvartalu je uvećan za 48% u poređenju sa prethodnim kvartalom. Neto prihod od kamate u iznosu od 528 miliona evra predstavlja poboljšanje od 7% krajem juna 2009. godine u poređenju sa prvim kvartalom.
"Ovakav razvoj događaja daje prostora za konzervativni optimizam i stvara uslove koji će nam uz efektivno upravljanje i bolji kvalitet aktive omogućiti da iskoristimo tržišne prilike sa jače pozicije u budućnosti." – izjavio je Michalis Sallas, Predsednik Upravnog odbora.
U prvoj polovini 2009. godine, Piraeus banka je započela saradnju sa 83.000 novih klijenata-fizičkih lica i 3.000 novih korporativnih klijenata, tako da je ukupan broj klijenata Piraeus banke u Grčkoj 2,2 miliona. Zajedno sa klijentima Piraeus Grupe van Grčke, ukupni broj klijenata Grupe je dostigao 3,3 miliona.
Krajem juna 2009. godine, Grupa je imala 13.800 zaposlenih, a njena mreža je obuhvatala 877 filijala u 9 zemalja.

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.