Pratite Banke:online i na Twitteru

Saveti i edukacija Narodne Banke Srbije /

TRŽIŠNO KRETANJE ODNOSA VALUTA USD/RSD, CHF/RSD i GBP/RSD

 
// 2009-12-11 07:35:03

Ukoliko želite da pratite promene na tržištu valuta sledite ovaj link.

U Srbiji, na dnevnom nivou se nekoliko miliona evra konvertuje iz drugih valuta.

U cilju kreiranja transparentnog tržišta valuta portal Banke:online/ je kreirao novi servis pod nazivom “Tržište valuta”. 
 U toku 24h ovaj servis omogućava brzo i jednostavno praćenje odnosa cena valuta USD/RSD, CHF/RSD i GBP/RSD po kojima menjači i druga pravna lica mogu da zaključuju poslove kupoprodaje deviza i efektivnog stranog novca kod poslovnih banaka. 
Kursevi su isključivo INDIKATIVNI i nikako obavezujući, odnosno, ne možemo garantovati da će Banka imati interes da po tim cenama zaključi transakciju. Osvežavanje podataka o cenama se radi na 30 sekundi.
Naš zadatak je da za vas sagledamo sve elemente na svetskom nivou koji utiču na promene cena valuta i Vama ponudimo objektivan pregled tržišta a vaš zadatak je da ovaj servis iskoristite na najbolji mogući način prilikom zaključivanja transakcije.
Ovaj servis je trenutno besplatan za sve korisnike servisa “Prognoza kursa”
Uskoro će biti omogućeno da svi registrovani posetioci mogu da preuzmu aplikaciju Mobile Exchange i u toku 24h besplatno koriste servis “Tržište valuta”. 
 
0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

1 komentara

  • Nikola Stančić // 25.03.2010.

    Nadam se da će ova ostavka doprineti demistifikaciji uloge centralne banke i Guvernera u kontroli kursa dinara. Prvo: posao navedene institucije je da drži stabilan kurs, ukoliko ima dovoljne devizne rezerve. Ako je tačno da imamo 10 milijardi evra dev. rezervi, a da je dinarska novčana masa u vrednosti od 3,5 milijardi evra, onda se ne može dogoditi da se dev. rezerve potroše na odbranu kursa, pa taman da svi promene sve postojeće dinare u evre. Drugo: to jeste posao narodne banke, jer u Zakonu o Nar. banci postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o kursu dinara, a ne samo čl.3 (stabilnost cena) na koji se pozivao Guverner. Naravno da i stabilnost cena Nar. banka može da obezbedi samo stabilnim kursom dinara. Treće: Guverner govori da neće da potroši 100 mil. evra na stabilnost kursa - iako svaki građanin zna da kada promeni 100 evra za oko 10.000 dinara to još nije potrošen novac, nego samo zamenjen. Potrošiće ga ako nešto kupi, odnosno ako ga da nekome. Četvrto: Zašto uzima kredit za jačanje deviznih rezervi, a posle neće da ih upotrebi za odbranu kursa dinara, jer kredit treba vratiti. Ako imamo 10 milijardi evra, ne treba nam kredit za devizne rezerve. Peto: Zašto uzima dinare od banaka na kamatu i time oslobađa banke njihove uloge da kredite daju privredi i grašanima. Ovako samo stvara trošak državi jer mora bankama da isplati kamatu. Ako budući Guverner ne ispravi ove greške, onda nam može biti i gore nego pod Jelašićem!

    9.3 (19)

Ako želite možete ostaviti komentarPrijavite se Banke:online//Zaboravili ste lozinku?


Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.