Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Piraeus Banka - Piraeus Bank i EIB potpisale ugovor o direktnom kreditiranju

 
// 2010-01-27 15:33:58

Piraeus banka AD Beograd je danas, povodom svečanog potpisivanja ugovora sa Evropskom investicionom bankom (EIB) za investiciono kreditiranje srpske privrede, održala konferenciju za novinare u beogradskom hotelu Hyatt.


Tema konferencije bila je nova kreditna linija od 20 miliona evra koja je obezbeđena od strane EIB i dodatnih 20 miliona evra koji će obezbediti Piraeus banka. Na ovaj način ukupno 40 miliona evra biće dostupno za finansiranje srpske privrede, sektora malih i srednjih preduzeća i lokalne samouprave. Ugovor su ispred Evropske investicione banke potpisali regionalni direktor za Adriatik, Dominique Courbin (Dominik Kurben) i stručni saradnik za kreditiranje Annabelle Assemat (Anabel Asema), a u ime Piraeus banke predsednik Izvršnog odbora, Dimitris Frangetis i član Izvršnog odbora, Dušan Milinković.
Kreditna sredstva namenjena su za investicije u osnovna sredstva, kao i nematerijalna ulaganja. Malim i srednjim preduzećima omogućeno je i finansiranje razvoja distributivne mreže i ulaganje u trajna obrtna sredstva za širenje poslovnih aktivnosti.


Korisnici kredita mogu biti nezavisna mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnici, koji pre odobravanja kredita imaju manje od 250 zaposlenih. Za kredit mogu da apliciraju i  lokalne samouprave i drugi korisnici bilo koje veličine ili vlasničke strukture, a za finansiranje projekata iz oblasti ekonomije, energetike, zaštite životne sredine, industrije, zdravlja i obrazovanja, turizma, kao i pružanja usluga.


„Piraeus banka je u mogućnosti da iz ove kreditne linije 30% od ukupno odobrenih sredstava, odnosno 6 miliona evra, usmeri na korisnike koji nisu iz sektora malih i srednjih preduzeća. Pored izuzetno povoljnog perioda otplate za projekte sektora malih i srednjih preduzeća i ostalih korisnika koji ide i do 12 godina, omogućen je i poček do 4 godine. Za infrastrukturne projekte lokalne samouprave period otplate je do 15 godina uz poček do 5 godina. Posebna finansijska pogodnost za sve korisnike kredita ogleda se u kamatnoj stopi koja će biti bar 0,5% (50 b.p.) niža u odnosu na kamatu koju bi Banka inače obračunala na ovu vrstu zajma bez učešća Evropske investicione banke“ – istakao je Dušan Milinković, član Izvršnog odbora Piraeus banke.


Kreditna sredstva odobravaju se u skladu sa kreditnom sposobnošću klijenta. Minimalni iznos kredita je 100.000 evra, dok je maksimalni iznos pozajmice 12.500.000 evra, pri čemu vrednost projekta ne može preći 25.000.000 evra. Ročnost kredita treba da odgovara ekonomskom i tehničkom životu finansiranih ulaganja, sa životnim vekom ne manjim od 2 godine.


Piraeus banka AD Beograd se kvalifikovala za korišćenje EIB sredstava kao banka koja u svom poslovanju primenjuje integralni sistem upravljanja rizicima i najviše međunarodne kreditne standarde Piraeus bankarske grupe koji su posebno prilagođeni poslovnim uslovima u Srbiji.

Izvor: Piraeus Bank

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.