Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

UniCredit banka - UniCredit Grupa učestvuje u svetskoj inicijativi “Sat za našu planetu” pod pokroviteljstvom Svetskog fonda za prirodu (WWF)

 
// 2010-03-26 14:37:49

UniCredit Grupa će u subotu 27. marta učestvovati u svetskoj inicijativi “Sat za našu planetu”, pod pokroviteljstvom WWF-a što je u skladu sa njenom strategijom održivog razvoja. Tom prilikom će u pojedinim najvećim zgradama UniCredit Grupe širom Evrope svetla biti ugašena na 60 minuta. Ova akcija se sprovodi sa ciljem da stanovnici planete, institucije i kompanije postanu svesni važnosti  problema koje sa sobom nose klimatske promene.

Svetla će od 20.30h pa u narednih sat vremena biti isključena u zgradama u pojedinim evropskim gradovima u kojima je UniCredit Grupa prisutna. Kroz ovu simboličnu akciju, Grupa će pokazati svoju posvećenost zaštiti od klimatskih promena i istaći potrebu smanjivanja emisije izduvnih gasova. Pored toga, UniCredit Grupa je pozvala i sve svoje zaposlene (166.000) da se priključe ovoj inicijativi. 

Ovo nije prvi put da se Grupa uključuje u ovakve akcije, već je u njima učestvovala i prethodnih godina. Ove akcije su bile usmerene na sprovođenje mera za postizanja energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije u svim prostorijama UniCredit Grupe. Pored toga, Grupa je učestvovala u programima kao što je UNEP FI koji predstavlja globalno partnerstvo između Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) i finansijskog sektora koji ima za cilj da oceni uticaj problema zaštite životne sredine i socijalnih problema na finansijsko poslovanje.

Učešćem u ovoj inicijativi Grupa pruža simboličan dokaz da je svesna da i finansijske grupe snose deo odgovornosti za suočavanje sa glavnim problemima u vezi sa zaštitom životne sredine i održivog razvoja.

Izvor: UniCredit banka

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.