Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

UniCredit bank - Federiko Giconi novi Izvršni direktor UniCredita

 
// 2010-10-01 13:04:47

Federiko Giconi, 55 godina je obavljao funkciju zamenika CEO-a UniCredita i zamenika CEO-a Bank Austrije. 1980. godine se priključio UniCreditu (u to vreme Credito Italiano) i od tada je radio za kompaniju obavljajući dužnosti, između ostalih zemalja, i u Velikoj Britaniji, Singapuru, Turskoj i Poljskoj. U julu 2007. je postavljen za direktora divizije poljskih tržišta u UniCreditu, kao i na mesto direktora bankarskih operacija u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) i člana Borda odgovornog za bankarsku diviziju CIE u Bank Austrija AG. Giconi je odigrao važnu ulogu u razvoju UniCreditove CIE franšize, jačajući vezu između UniCredita i najbitnijih tržišta Grupe u regionu CIE. Pod njegovim vođstvom, magazin Bankar je 2009. godine proglasio UniCredit za najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi.

Dok je razmatrao kandidaturu za novog CEO-a, Komitet je za imenovanje uzeo u obzir brojne kvalifikacije uključujući i snažno vođstvo, sposobnosti za jačanje timskog duha, izuzetno poznavanje međunarodnih finansijskih usluga, organizacione mogućnosti i dobro poznavanje strukture kompanije. Upravni odbor je jednoglasno zaključio da Giconi ispunjava sve kriterijume, što ga čini najboljom osobom da preuzme ulogu CEO-a UniCredita.

Dieter Rampl, predsedavajući Upravnog odbora UniCredita, je izjavio:
"Federiko jako dobro poznaje Grupu i ima snažnu reputaciju, kako interno, tako i eksterno. Njegovi stalni i bliski međusobni odnosi s kreatorima politike, regulatorima, međunarodnim organizacijama i učesnicima na tržištu čine ga idealnim za upravljanje UniCreditovim odnosima sa svim ključnim akcionarima. Ovo je naročito važno u ovakvom periodu, kada se regulatorni i institucionalni okviri još uvek razvijaju, a finansijska tržišta su i dalje izložena mogućim nestabilnostima. Pored toga, njegovi kvaliteti koje ima i kao lider, i kao timski igrač, obezbediće mu da iskoristi snažan ljudski kapital UniCredita kako bi svim našim akcionarima obezbedio maksimalne koristi."

Predsedavajući Upravnim odborom Rampl je dodao: ”Federiko će nastaviti da dalje unapređuje poziciju UniCredita kao vodeće evropske banke, poziciju koja je održana pod vođstvom njegovog predhodnika, Alesandra Profuma. Njegovo imenovanje za Izvršnog direktora dodatno naglašava našu dugoročnu posvećenost regionu CIE koji poseduje veliki potencijal za rast. Pored toga, njegovo razumevanje italijanskog tržišta, dopunjeno velikim međunarodnim iskustvom, čine ga najboljom osobom koja će voditi UniCredit kroz ekonomsko i finansijsko okruženje prepuno izazova, koje u sve većoj meri postaje globalizovano.”

Kao što je Federiko Giconi sam izjavio: "Počastvovan sam što je Upravni odbor od mene zatražio da budem CEO UniCredita. Imajući u vidu da sam u Grupi 30 godina, veliki sam entuzijasta kada su u pitanju izazovi pred nama. Kao međunarodna banka sa snažnim uporištem u 22 zemlje, i jakim evropskim fokusom kada su u pitanju upravljanje, proizvodi, usluživanje klijenata i pristup tržištu, UniCredit je u jedinstvenoj poziciji da pruži podršku klijentima na globalnom nivou kada su u pitanju njihove finansijske potrebe. Smatram veoma uzbudljivim zadatak koji podrazumeva dodatno unapređenje pozicije koju UniCredit zauzima i veoma se radujem što ću zajedno sa Menadžment timom raditi kako bi se ogroman potencijal koji naša Grupa poseduje i ostvario."

Upravni odbor će u narednim nedeljama, zajedno sa novim CEO-om, proučiti koji je najbolji model upravljanja, odnosno vođenja Grupe, kao i pravilnu raspodelu funkcija uzimajući u obzir poslovno iskustvo i izvrsne rezultate pojedinaca u Menadžment timu koji su u najvećoj meri doprineli uspešnom razvoju Grupe.

UniCredit

UniCredit Grupa je najveća međunarodna finansijska institucija sa snažnim korenima u 22 evropske zemlje i sveukupnom međunarodnom mrežom na oko 50 tržišta, sa 9.600 ekspozitura i poslovnica, i više od 162.000 zaposlenih (30. jun 2010).

U regionu centralne i istočne Evrope Grupa upravlja najvećom međunarodnom bankarskom mrežom sa oko 4.000 ekspozitura.

Grupa posluje u sledećim zemljama: Austriji, Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Estoniji, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Letoniji, Litvaniji, Kazahstanu, Kirgistanu, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini.

Izvor: UniCredit bank

 

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.