Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Banca IMI dobila dva važna priznanja u Londonu

 
// 2010-12-15 16:36:56

Banca IMI, investiciona banka koja posluje u okviru Intesa Sanpaolo grupacije dobila je dva značajna međunarodna priznanja. Drugu godinu za redom, Banca IMI proglašena je „Finansijskim Savetnikom godine - Italija” od strane „Financial Times and Mergermarket European M&A Awards” iz Londona, kreiranog od strane časopisa The Financial Times, i servisa za pružanje podataka iz oblasti akvizicija Mergermarket, čiji je cilj nagrađivanje izuzetnih rezultata postignutih u oblasti korporativnog i privatnog kapitala, bankarstva i akvizicija. Nagrada je dodeljena za izuzetne rezultate iz oblasti energetike i komunalnih usluga.  Pored toga, Banca IMI je dobila i nagradu za „Poslovni poduhvat u Evropi u 2010. godini“  za savetodavnu ulogu u procesu spajanja IRIDE-ENIA kompanija.


Andrea Mayar, direktor sektora za investiciono bankarstvo, povodom ovih prestižnih nagrada je izjavio: „ Nagrada predstavlja dokaz liderske pozicije koju Banca IMI zauzima zahvaljujući svojoj stručnosti u najznačajnijim poslovima kako u Italiji, tako i u inostranstvu.“  i dodao “Ovi rezultati su postignuti zahvaljujući velikom zalaganju, kako u oblasti investiranja, tako i u ljudskim resursima Intesa Sanpaolo grupe što je prepoznato od strane njenih klijenata kao najboljeg partnera za M&A (mergers& acquisitions) transakcije“.
Tokom prvih 9 meseci ove godine Banca IMI registrovala je neto profit koji je iznosio 421,6 miliona evra, sa porastom od 2,8% u poređenju sa situacijom od 30.septembra 2009. i intermedijalnu maržu od 822,8 miliona evra, predstavljajući rast od 0,5% u odnosu na isti period 2009. Banka je potvrdila solventnost u pogledu sredstava/ obaveza, gde su Tier 1 i ukupan Tier na 10,9%, što je porast sa 10.3% od 31. decembra 2009.


U prvih 9 meseci ove godine, u kontekstu pada M&A obima, Banca IMI je postigla značajne rezultate, realizujući 17 transakcija ukupne vrednosti od 4,7 milijardi evra. Pojedinačno, savetodavne aktivnosti banke su bile posebno intenzivne u sektoru energije i komunalnih usluga, gde je banka asistirala Iride kompaniji u vezi sa njihovim spajanjem sa Enia kompanijom; Gas Plus koji je preuzet od strane Enija iz Padania Energia  kompanije koja upravlja rezervama gasa u Italiji; Nadzorni odbor A2A kompanije u analizi strateških opcija u vezi sa njihovim vlasništvom u Edison i Edipower kompanijama; i F2i u partnerstvu sa Iride u razvoju pomorskih mogućnosti Mediterranea delle Acque i u akviziciji BBA Aerodroma (Ferrovial Grupa) od strane Gesaca (kompanija koja upravlja aerodromom u Napulju).
Kada su u pitanju drugi sektori, Banca IMI je asistirala Metasystem Grupi pri transferu Octo Telematica kompanije Charme fondu; Computer Gross Grupi je pomogla u reorganizaciji aktivnosti; Safilo kompaniji u procesu restruktuiranja; HG Capitalu pri akviziciji Teamsystem kompanije, a Salini Grupi pri kupovini kontrolnog paketa akcija u Todini Grupi. Štaviše, u sektoru Finansijskih institucija, banka je pružila savetodavne usluge fondaciji Cassa di Risparmio di Lucca u prenosu vlasničkog dela u CR Lucca na Banco Popolare, i Capogruppo Intesa Sanpaolo u prenosu aktivnosti depozitarne banke na State Street korporaciju, pored prenosa 96 filijala i Cassa di Risparmio della Spezia na Crédit Agricole.

Izvor: Banca Intesa

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.