Pratite Banke:online i na Twitteru

Istraživanja portala Banke:online /

Rezultati ankete: Dodatno zaduživanje u vreme praznika

 
// 2010-12-21 13:08:59

Čak 75% građana krajem godine ima potrebu za dodatnom finansijskom podrškom banke, a dozvoljeni minus je i dalje prvi izbor. Kreditno zaduživanje građana i dalje ima tendenciju rasta.

Krediti za refinansiranje su krajem godine najpopularniji bankarski proizvod. Iscrpljeni postojećim izdacima, ranije preuzetim kreditnim obavezama, zahtevom da se bude u plusu na karticama, građani rado traže dodatnu finansijsku injekciju u obliku kredita za refinansiranje kada dođe decembar. Detaljnije o korišćenju kredita za refinansiranje možete pogledati na našem blogu.

Po pitanju dodatnog zaduživanja u vreme praznika takođe smo sproveli anketu u kojoj su učestvovali posetioci našeg sajta. Rezultati su pokazali da se čak 75% ispitanika izjasnilo da im je krajem godine, odnosno u vreme praznika, potrebna dodatna finansijska podrška banke.

Većina građana dodatna novčana sredstva planira da iskoristi za vraćanje dugova i refinansiranje postojećih obaveza, mada značajan broj njih razmišlja i o prazničnim poklonima. Evidentno je međutim, da sve manje građana razmišlja o putovanjima u zimskom periodu, tako da je neznatan broj spreman da se dodatno zaduži kako bi otišao na zimovanje.

Kada je u pitanju korišćenje bankarskih proizvoda, uglavnom dozvoljeni minus predstavlja prvi izbor pri dodatnom zaduživanju građana, tako da je i sada ista situacija, dok ostale opcije proizvoda koje banke nude ostaju u drugom planu.

Iako je dvostruko veći procenat građana koji su kreditno zaduženi (66% od ukupnog broja ispitanika), bez obzira da li su direktni korisnici bankarskih usluga ili podrška u vidu žiranta, delimično nas teši situacija da od ukupnog broja kreditno zaduženih tek oko 20% koristi kredit za refinansiranje svojih obaveza.

Međutim, na osnovu podatka da približno isti procenat građana, njih oko 28%, razmišlja o refinansiranju svojih postojećih obaveza, može se predvideti da će zaduživanje građana u narednom periodu i dalje rasti.

 

 

 

 

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Kalkulator kredita

Kursna lista


Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.