Pratite Banke:online i na Twitteru

Istraživanja portala Banke:online /

Rezultati ankete: Najpovoljnije opcije za nabavku vozila

 
// 2011-04-15 09:37:46

Sigurno je da specijalne akcije i ponude banaka za auto kredite nisu prošle nezapaženo, posebno inspirisane nedavno održanim sajmom automobila što je ovu temu učinilo posebno interesantnom i aktuelnom tokom proteklog meseca. Mnoge banke su za taj period pripremile posebno atraktivne ponude sa promotivnim uslovima u odnosu na standardnu ponudu. Detaljnije uslove celokupne ponude auto kredita možete pogledati u okviru pretrage bankarskih proizvoda.


U odnosu na ukupan procenat ispitanika, prema našoj anketi, 13% su već korisnici auto kredita. O popularnosti ove vrste kredita govori i činjenica da se čak 61% građana izjasnilo kako je zainteresovano i planira uzeti auto kredit u narednom periodu.

Kada je potrebno doneti odluku o valuti u kojoj će se uzeti kredit, naši ispitanici su u mnogo većoj meri preporučivali devizne auto kredite (62%), što je slučaj i sa ostalim vrstama kredita koje smo do sada proučavali.

Prilikom razmatranja namene kredita evidentno je takođe da se korisnici auto kredita u malo većoj meri odlučuju za kupovinu novih vozila, što prema našoj anketi iznosi 51%.

Razmatrajući uvek aktuelno pitanje – da li je bolje uzeti auto kredit ili vozilo nabaviti preko lizinga, dolazi se do veoma različitih zaključaka u zavisnosti od potreba i zahteva samih korisnika. Prema mišljenju posetilaca portala Banke:online/ koji su učestvovali u ovoj anketi, građanima se u mnogo većoj meri preporučuje auto kredit kao povoljnija opcija. Osnovni kriterijum prema kome se bira određeni proizvod je svakako kamatna stopa, koja je u ovom slučaju na strani auto kredita. Prednost je takođe i u tome što korisnici kredita odmah postaju vlasnici vozila, dok u slučaju lizinga to zahteva isplatu poslednje rate.

Kao i prilikom bilo kakvog vida zaduživanja i u ovom slučaju je neophodno detaljno razmotriti aktuelnu ponudu davaoca ove vrste usluga kako bi se odabrala najpovoljnija varijanta. Na grafiku u nastavku možete videti koje banke su dobile najviše preporuka naših posetilaca kada su u pitanju pozitivna iskustva u korišćenju auto kredita i predstavljanju aktuelnih uslova pružanja kredita ove vrste građanima.

                              Tim Udruženja građana “Moj dinar”   

Preuzmite tekst u .pdf formatu:

Rezultati ankete: Najpovoljnije opcije za nabavku vozila

 

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

1 komentara

  • Marinko // 18.04.2011.

    Pogodnost kod auto kredita je i što je registracija vozila jeftinija jer se vodi na fizičko lice, za razliku od lizinga gde je lizing kuća vlasnik automobila, pa je samim tim i registracija skuplja.

    10.0 (1)

Ako želite možete ostaviti komentar
Kalkulator kredita

Kursna lista


Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.