Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

UniCredit Banka - Rast neto profita UniCredit Grupe od 55,7% u prvom kvartalu 2011. godine

 
// 2011-05-17 13:16:33
  • Neto profit dostigao 810 miliona evra - rast od 55,7% u poređenju sa istim periodom prošle godine
  • Operativni prihod: 6.928 miliona evra - rast od 2,7% u odnosu na isti period prošle godine   
  • Prihodi od trgovanja dostigli 700 miliona evra


Bord direktora UniCredita je odobrio konsolidovane rezultate za prvi kvartal 2011. godine koji pokazuju da je ostvaren neto profit u iznosu od 810 miliona evra, što predstavlja rast od 55,7% u odnosu na isti period prethodne godine. Ovo je najveći profit koji je Grupa zabeležila još od drugog kvartala 2008. godine i to u velikoj meri zahvaljujući dobrom trendu kretanja operativnih prihoda i velikom smanjenju iznosa neto otpisa kredita.

U prvom kvartalu 2011. operativni prihodi su dostigli 6.928 miliona evra, zabeleživši na taj način rast od 2,7% u poređenju sa istim periodom prošle godine. 

U prvom kvartalu 2011. godine operativni troškovi iznose 3.858 miliona evra, u četvrtom kvartalu 2010. godine su iznosili 3.720 miliona evra, dok su u prvom kvartalu 2010. iznosili 3.842 miliona evra.

Neto dobit od naknada i provizija je na kraju marta 2011. iznosila 2.168 miliona evra, što predstavlja rast od 1,5% u odnosu na isti period lane. Pored toga, neto prihodi od kamata su sa 3.890 miliona evra u prvom kvartalu prošle godine, na kraju prvog kvartala 2011. pali na 3.884 miliona evra.

Prihodi od trgovanja su u prvom kvartalu 2011. godine dosegli 700 miliona evra, što predstavlja značajan rast u poređenju sa 53 miliona evra koliko je ostvareno u veoma izazovnom četvrtom kvartalu 2010, kao i u odnosu na 560 miliona evra ostvarenih u istom periodu protekle godine.

Stopa adekvatnosti kapitala, koja je jedan od pokazatelja finansijske snage, u martu 2011. godine je iznosila 9,06%, naspram 8,58% koliko je iznosila u decembru 2010. godine. 

Izvor: UniCredit Banka

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.