Pratite Banke:online i na Twitteru

Istraživanja portala Banke:online /

Uporedni prikaz ponude štednje u Srbiji

 
// 2011-07-15 15:20:30

Štednja je jedna od usluga banaka sa najviše pozitivnih strana. Svaki građanin koji je u mogućnosti da izdvoji određeni iznos novca, preporučljivo je da ga oroči u banci.

Sve banke koje posluju na domaćem tržištu imaju štednju u svojoj ponudi i upravo je zbog toga prava umetnost izabrati najpovoljniji proizvod.

Kako bismo predstavili celokupnu ponudu na jednom mestu i uštedeli građanima vreme u potrazi za odgovarajućom štednjom uradili smo istraživanje u vidu uporednog prikaza celokupne štednje na osnovu aktuelne ponude banaka.

U uporednom prikazu štednje portala
banke.online.rs moguće je sagledati aktuelne kamatne stope i povoljnost ove vrste usluge kako biste se opredelili za odgovarajuću.

Pored izbora banke koja vam nudi najpovoljinije uslove bitno je i dobro razmisliti u kojoj valuti ćete štedeti.

Zbog velikih oscilacija domaće valute procenjuje se kao bolja opcija štednja u evrima.

Sa ovom konstatacijom se slažu i posetioci našeg finansijskog portala banke.online.rs koji su prema prethodno rađenoj anketi na ovu temu u mnogo većoj meri birali deviznu štednju.

Uz naš uporedni prikaz celokupne ponude štednje olakšano je sagledavanje ukupnih uslova koje banke trenutno nude na tržištu.

U tabelama u nastavku možete pogledati koje banke imaju najpovoljnije uslove za štednju, kao i koje banke su najnepovoljnije kada je u pitanju ova usluga.

Po viđenju u eur

Banka Naziv Iznos min Minimalna kamata Maksimalna kamata
ProCredit Bank Štednja po viđenju u eur 0 0.1  
Opportunity banka Devizni euro račun 0   4

Po viđenju u rsd

Banka Naziv Iznos min Minimalna kamata Maksimalna kamata
ProCredit Bank Dinarska štednja po viđenju 0 0.1  
KBC Banka Dinarski ulozi po viđenju 1000   8

 

Kada je u pitanju oročena štednja pored kamatnih stopa preporučljivo je obratiti pažnju i na periode oročavanja sredstava, kao i na raspoloživost sredstava nakon oročenja.

Najpovoljniji, kao i najnepovoljniji deo aktuelne ponude za oročenu štednju možete pogledati u nastavku:

Oročena štednja u EUR

Minimalne kamate

Banka Naziv Iznos min Period Kamata
Raiffeisen Bank Oročena štednja u EUR više uplata na jedan račun štednje 500 1 m 0.25
Raiffeisen Bank Stepenasta štednja u EUR 500 3 m 1.25
Raiffeisen Bank Oročena štednja u EUR više uplata na jedan račun štednje 500 6 m 2
Raiffeisen Bank Oročena štednja u EUR više uplata na jedan račun štednje 500 12 m 2.5

Maksimalne kamate

Banka Naziv Iznos min Period Kamata
NLB Banka Devizna postepena štednja za korisnike usluga ličnog bankarstva 50 1 m 3.96
Moskovska banka Devizna oročena štednja u eur 100 6 m 5.3
Volksbank Stepenasta štednja u eur - period 1 mesec 5000 6 m 9
Alpha Bank Postepena štednja u EUR 0 12 m 12

 

Oročena štednja u RSD

Minimalne kamate

Banka Naziv Iznos min Period Kamata
Banca Intesa Skala dinarska štednja 2000 1 m 4
Dunav banka Dinarska oročena štednja 0 3 m 3.5
Dunav banka Dinarska oročena štednja 0 6 m 5
Poštanska Štedionica Rentna štednja u rsd 10000 12 m 1

Maksimalne kamate

Banka Naziv Iznos min Period Kamata
NLB Banka Dinarska postepena štednja za korisnike usluga ličnog bankarstva 4000 1 m 12.35
NLB Banka Dinarska postepena štednja za korisnike usluga ličnog bankarstva 4000 3 m 12.35
NLB Banka Dinarska postepena štednja za korisnike usluga ličnog bankarstva 4000 6 m 12.35
Alpha Bank Postepena štednja u RSD 0 12 m 18


Na osnovu uporednog prikaza građani se upućuju u detalje ponude za svaki proizvod i u mogućnosti su prema predstavljenim podacima a na osnovu ponude banaka sami izvesti zaključak i odabrati za sebe najpovoljniju uslugu i banku. Naš cilj je da ovim prikazima omogućimo transparentne podatke na jednom mestu u cilju lakšeg snalaženja građana.

 

Tim Udruženja građana "Moj dinar"

 

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

2 komentara

  • Dejan Ristic // 27.08.2011.

    Stavili ste 9 banaka od mogucih 50 koje posluju u Srbiji i to vam je poredjenje ovo nema veze sa vezom, sigurno su vam ove banke sponzori

    9.3 (13)
  • Marko Radic // 09.09.2011.

    U Srbiji prema izveštaju NBS od 31.12.2010.godine posluje 33 banke... :) A komentar je na mestu... Poz

    7.3 (6)

Ako želite možete ostaviti komentar
Kalkulator kredita

Kursna lista


Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.