Pratite Banke:online i na Twitteru

Blic novosti iz banaka /

Banca Intesa - Kreditna linija od 25 miliona evra za mikro i mala preduzeća

 
// 2011-11-21 14:31:48

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Banca Intesa Beograd su potpisali novi ugovor o kreditu u iznosu od 25 miliona evra kako bi se povećala dostupnost finansiranja za preduzetnike i mala preduzeća, uključujući preduzetnike u ruralnim područjima i individualne poljoprivredne proizvođače u Srbiji. Sredstava iz zajma EFSE-a će se koristiti za finansiranje investicija i obrtnog kapitala za preduzetnike i mala preduzeća u Srbiji putem dugoročnih kredita u iznosu do 100.000 evra. Banka će nameniti značajan deo ovog kredita malim i srednjim preduzećima u ruralnim područjima i individualnim poljoprivrednim proizvođačima, te time mobilizovati kapital za ovaj segment srpske ekonomije koji još uvek ima značajnu potrebu za finansiranjem.
EFSE je jedan od najvećih svetskih razvojnih investicionih fondova. Osnovan je 2005. godine od strane KfW Entwicklungsbank (Nemačke razvojne banke) uz finansijsku pomoć nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Evropske komisije.
Banca Intesa Beograd, članica Intesa Sanpaolo Group, je vodeća banka na tržištu Srbije sa preko 1,5 miliona klijenata, pravnih i fizičkih lica.
Pristup dugoročnom finansiranju je i dalje ograničen u Srbiji uglavnom zbog kratkog roka dospeća depozita klijenata. Uz pomoć EFSE kreditne linije  Banca Intesa će  proširi izvore finansiranja i svoj portfolio kredita za mala preduzeća. Ovo je drugi put da EFSE odobrava Banca Intesa  kredit za refinansiranje kredita za preduzetnike i mala preduzeća nakon odobrenja kredita od 25 miliona evra kredita u martu 2010.
Dr. Klaus Glaubitt, Predsednik Odbora direktora EFSE-a je rekao: “Radujemo se što ćemo proširiti našu već uspešnu saradnju kroz odobrenje drugog kredita za preduzetnike i mala preduzeća, koja su od velike važnosti za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta. Međutim, ona obično nemaju pristup odgovarajućim izvorima finansiranja. Najnoviji kredit će im pomoći u savladavanju ovih prepreka.” Predsednik Odbora direktora EFSE-a dodaje: “Kredit EFSE-a će omogućiti Banci Intesa da poveća obim finansiranja  preduzetnika i malih preduzeća i pospeši konkurenciju u ovom tržišnom segmentu“.
 „Svesni potencijala ovog dela privrede i njegovog strateškog značaja za ekonomski rast zemlje, mi u Banca Intesa, kao jednoj od vodećih banaka na tržištu Srbije u segmentu malog biznisa, pružamo kontinuiranu podršku preduzetnicima i malim preduzećima kroz sve aspekte njihovog poslovanja“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa. „Nastavak uspešne saradnje sa EFSE-om dodatno će ojačati našu opredeljenost da nastavimo sa intenzivnim kreditiranjem ovog sektora i ostanemo snažan oslonac domaćoj ekonomiji“, dodala je Draginja Đurić.

Izvor: Banca Intesa

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.