Pratite Banke:online i na Twitteru

Istraživanja portala Banke:online /

Istraživanje portala: Banke koje odobravaju subvencionisane stambene kredite

 
// 2012-03-13 15:23:10

Ukoliko ste već odlučili da putem kredita banke kupite novi stan i pritom ispunjavate sve specifične uslove koji su propisani za ovu vrstu kredita svakako će biti povoljnije da uzmete kredit sa subvencijom. Za ovaj model vam je potrebno manje učešće od 5%, pored toga i država obezbeđuje određeni deo koji iznosi 20%.

Pored toga, neki od uslova su propisani od strane države i time su banke ograničene u smislu uvođenja svojih specifičnih uslova, kao što je npr. određivanje visine marže. Navedeno opet predstavlja povoljnost u odnosu na komercijalne kredite ove vrste, jer se kamatne stope za komercijalne stambene kredite trenutno kreću u proseku od 7 do 10%.

Na našem potralu banke.online.rs možete pratiti i kretanje vrednosti EURIBOR-a kako biste bili pravovremeno informisani i upućeni u kom smeru se kreću uslovi za otplatu kredita.

U tabeli u nastavku vam predstavljamo pregled banaka koje su na svojim sajtovima predstavile uslove novog programa.

Banka

Kamata

Usklađivanje sa vrednošću EURIBOR-a

Period

Grejs period

UniCredit Banka

4.09-4.5% + 6M euribor

2 puta godišnje

10 – 30 godina

 

Societe Generale Banka

4.25-4.45% + 6M euribor

Svakog prvog radnog dana u mesecu za tekući mesec

5 – 30 godina

12 meseci

Volksbank

4.5% + 6m euribor

 

30 godina

 

EFG Eurobank

4.5% + 6m euribor

2 puta godišnje

30 godina

 

Banca Intesa

4.5% + 6m euribor

Kvartalno

Do 30 godina

12 meseci

ERSTE Bank

4.5% + 6m euribor

 

10 do 30 godina

 

Komercijalna banka

4.5% + 6m euribor

2 puta godišnje

Do 30 godina

12 meseci

KBC Banka

4.5% + 6m euribor

Na godišnjem nivou

Do 30 godina

 

Hypo Alpe-Adria Bank

4.5% + 6m euribor

 

Do 30 godina

12 meseci

Credit Agricole Banka

4.5% + 6M euribor

Kvartalno

Do 30 godina

 

Čačanska banka

4.5% + 6m euribor

 

6 - 30 godina

 

Podaci su preuzeti sa internet prezentacija banaka

Subvencionisanim kreditima se mogu kupiti nove ili nekretnine u izgradnji, kao i montažne kuće.

Jedna od specifičnosti je i da se nakon odobravanja iznos kredita uplaćuje na račun prodavca nekretnine, odnosno investitora. Takođe, postoji zabrana izdavanja i prodavanja nekretnine koja je predmet kredita i korisnik kredita je obavezan da se u roku od oko godinu dana prijavi na adresi novog stana.

U većini slučajeva je pored otvaranja tekućeg računa u banci u kojoj se uzima kredit potrebno prebaciti i prijem zarade.

Svaka banka ima posebne zahteve kada je u pitanju minimalna mesečna zarada potencijalnog korisnika kredita. U Eurobank EFG se zahteva minimalna mesečna zarada od 300 evra, a ako se kredit uzima uz solidarnog dužnika, onda njihova zajednička primanja ne smeju biti manja od 500 evra u dinarskoj protivrednosti. U slučaju ERSTE Banke zahteva se minimalan neto iznos zarade od 60.000 dinara.

U ovom istraživanju možete pratiti ponude banaka koje su se uključile u program. Sve naknadno objavljene informacije će se uzeti u obzir.

Autor: Sonja Đolai
Udruženje građana “Moj dinar”

 

Preuzmite istraživanje u .pdf formatu

 

0 0
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Kalkulator kredita

Kursna lista


Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.