Pratite Banke:online i na Twitteru

/

Mobil Exchange

 
// 2009-10-19 14:33:53

Imajući u vidu potrebu svih učesnika na tržištu novca, a posebno menjačnica za boljim pregledom ponude i tražnje, finansijski portal Banke:online je kreirao nov servis u cilju povećanja transparentnosti tržišta - programsku aplikaciju za mobilni telefon Mobil Exchange.

Preuzmite aplikaciju Mobil Exchange na Vaš mobilni telefon, tako što ćete u wap pretraživač Vašeg mobilnog telefona uneti sledeći link: http://banke.online.rs/dload/MobileExchange.jad


Korišćenjem aplikacije Mobil Exchange bićete u mogućnosti da koristeći mogućnosti mobilne telefonije prezentujete ponudu prodajnih i kurseva za otkup efektive stranih valuta (EUR, CHF, USD i GBP) vaše menjačnice za različite iznose (do 5.000, od 5.000 - 10.000, od 10.000 - 20.000, preko 20.000 jedinica1). Na taj način, ponuda vaše menjačnice će biti izlistana na našem finansijskom portalu i preko Interneta će biti dostupna svim zainteresovanima.

Ostali korisnici programske aplikacije Mobil Exchange će moći istu tu ponudu da vide preko svog mobilnog telefona, uključujući i sve kontakt detalje vaše menjačnice.

Takođe, bićete u mogućnosti da izvršite pregled ponude kupovnih i prodajnih kurseva za različite iznose lotova koje daju drugi menjači u Srbiji i tako bez zakašnjenja prilagodite svoju ponudu u skladu sa promenama na tržištu.

Korisnost ove aplikacije se ogleda u transparentnom pregledu odnosa ponude i tražnje, svih učesnika na tržistu (ovlašćeni menjači) koji pri svakodnevnom trgovanju imaju različite pozicije (duge ili kratke, što znači da je neko više prodavao strana efektivna sredstva i obrnuto), samim tim se i dobija prvi put kompletan pregled ponašanja svih učesnika i njihove potencijalne aktivnosti.

Servis je posebno pogodan za menjačnice, jer omogućava kvalitetniji i profesionalniji način planiranja i praćenja kursa. Samim tim, otvara se mogućnost povećanja zarade, kao osnovnog cilja poslovanja.

Servis je pogodan i za firme koje imaju potrebe za kupovinom i prodajom deviza (uvoz izvoz), jer im omogućava kvalitetniji i profesionalniji način planiranja i praćenja kursa, i, posledično, povećanja zarade.

Pre početka razvoja servisa, finansijski portal Banke:online je tražio mišljenje Narodne banke Srbije, u cilju informisanja o eventualnim preprekama, pošto se radi o tržištu sa određenim specifičnostima. Po dobijanju pozitivnog mišljenja, otpočeo je razvoj aplikacije.

Kako bismo što bolje zaštitili interese naših klijenata (jedinstvena identifikacija svakog korisnika, bezbednost informacija), započeli smo pregovore sa predstavnicima VIP mobilne mreže, putem koje bi se u prvo vreme ekskluzivno distribuirala Mobil Exchange aplikacija2.

Broj korisnika aplikacije je ograničen. Ukoliko ste zainteresovani, možete se registrovati ovde.(popunjavanje formulara Vas ne obavezuje na korišćenje servisa)

Preuzmite aplikaciju Mobil Exchange na Vaš mobilni telefon, tako što ćete u wap pretraživač Vašeg mobilnog telefona uneti sledeći link: http://banke.online.rs/dload/MobileExchange.jad


U cilju jasnijeg sagledavanja prednosti korišćenja Mobil Exchange aplikacije, ekspertski tim portala Banke:online je pripremio sledeću ilustraciju
efekti proizvoda MOBIL EXCHANGE - cases

Pretpostavka da je trenutna pozicija duga (više kupljenih deviza) na nivou u proseku od 81.50 te je potrebno iste devize prodati, a navedene su sledeće tržišne mogućnosti:

 

 

 Dakle, u skladu sa trenutnom pozicijom čiji iznosi mogu da variraju u toku dnevnog trgovanja i trenutnim tržišnim kursom, koji je svakako podložan mnogim oscilacija, a krećući od proseka ostvarenog kreiranjem pozicije efekti su promeljivi i prikazani su sivim brojevima izraženi u RSD. Kako se vidi iz priloženog, pozitivni efekat se povećava sa rastom pozitivnih kursnih razlika i iznosom pozicije koju je potrebno zatvoriti. Prezentovani kalkulator opravdava detaljnije analiziranje i uvažavanje tržišta i ponuđene aplikacije.

Sve ovo je moglo biti prikazano i vice versa, dakle kratka pozicija kada je potrebno kupiti devize po što povoljnijoj(nižoj) ceni na tržištu. Efekti zavise od istih faktora.

Kroz narednih nekoliko prikaza ekrana mobilnog telefona, možete da vidite jednostavnost korišćenja Mobil Exchange aplikacije:

    

 


1 Iznosi lotova su još uvek u fazi definisanja i biće modifikovani u skladu sa potrebama menjača, navedeni iznosi služe samo kao primer

2 Uputstvo o instaliranju i upotrebi Mobil Exchange aplikacije će naknadno biti dostavljeno zainteresovanima

Preuzmite aplikaciju Mobil Exchange na Vaš mobilni telefon, tako što ćete u wap pretraživač Vašeg mobilnog telefona uneti sledeći link: http://banke.online.rs/dload/MobileExchange.jad

 

0 0
Tagovi: mobil_exchange
Ako želite možete ostaviti komentar na ovaj članak.

Anketa

Nema komentara

Ako želite možete ostaviti komentar
Vesti

Povezani članci

Novosti iz banaka

Najčitanije vesti

Najtraženiji bankarski proizvodi

01. Devizna postepena štednja
02. Gotovinski Hipotekarni Krediti
03. Devizna štednja- Hypoland klub
04. Intesa Osnovni tekući račun
05. Potrošački krediti sa deviznom klauzulom za ostale građane

Poslednji komentari

Jasmina Radić: SGB je definitivno najgora banka i najgore poslovanje SGB banke... Ne ljubaznost im je na prvom mestu,osoblje im jako drsko prema klijentu... Sto dalje od ove banke. /Detaljnije/

Nikola S: Kao da u Zakonu o Narodnoj banci ne postoje i drugi članovi sem čl. 3 (stabilnost cena) na koji se stalno pozivaju iz Narodne banke. Postoje i članovi 4, 14, 43-45 koji govore o stabilnosti kursa dinara. Postavlja se pitanje stabilnosti u odnosu na šta. Tu dolaze do izražaja prirodni zakoni, jer je u svesti većine evropljana EURO mera stabilnosti. To je naravno objašnjivo veličinom ekonomije, odnosno vrednosti koju pokriva ta valuta. Zbog toga kurs dinara nije nikakva nauka niti ima potrebe za fingiranjem tržišnog određivanja kursa dinara u odnosu na euro. Narodna banka ima dovoljne devizne rezerve (tri puta veće od količine dinara u opticaju) da slobodno može da kaže da će /u narednih 10 godina/ otkupljivati euro za 119,50 dinara, a prodavati ga za 120,50. Učesnici na finansijskom tržištu ne moraju trgovati preko Narodne banke, to mogu da rade i između sebe po bilo kom kursu koji im se isplati. /Detaljnije/

Ivica Maričić: Korisnik sam kredita Findomestik banke u Novom Sadu i vrlo sam se iznenadio kada sam u suboru hteo da rešim problem sa kreditom, naletim na zatvorena vrata. Godinama sam član banke Inteza i nikada sa njima nisam imao takvih problema (moram da čekam ponedeljak).Shvatam da je po sredi mera štednje ali isto tako znam da su banke tu radi nas a ne mi radi njih.Takođe, kada treba naplatiti neku sitnu kamatu vrlo su revnosni . . . /Detaljnije/

Ma da: Verovatno najgora banka na svetu... Sada sam srecno razveden od nje. Osoblje katastrofa, usluge katastrofa, prevare i laz na visokom nivou, otimacina i kada spavas. Ja sam sa njima vodio rat, jer su prekrsili ugovor o koriscenju kreditne kartice, ukljucio u pricu Narodnu banku Srbije koja je na kraju bezuslovno stala u odbranu SGB (onaj famozni centar za zastitu korisnika finansijskih usluga - sve sami polupismeni trutovi koji su dobili drzavni posao) i pored svih dostavljenih neoborivih dokaza. Kazu u centru, SGB je u pravu, a vi ako zelite mozete nam podneti zahtev za posredovanje.... o kakvom posredovanju trutovi govore kada su vec bezuslovno stali u odbranu banke? Ja se pitam ko upravlja finansijama u Srbiji, NBS ili privatne banke? /Detaljnije/

Željko: godinama sam stedisa EFG banke i veoma sam zadovoljan /Detaljnije/

Banke:online/

Sve informacije o bankama i njihovoj ponudi, predstavljenje na ovom sajtu, su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava pojedinih banaka (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarevanja, Vlasnik portala Banke ONLINE ne odgovara za tačnost objavljenih informacija.